Kramaric en Modric, de genadeloze scherpschutter heeft net gescoord, de geniale sterspeler én het symbool van de Kroatische mentaliteit viert mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Kramaric en Modric, de genadeloze scherpschutter heeft net gescoord, de geniale sterspeler én het symbool van de Kroatische mentaliteit viert mee. © AFP

Zelfs de oorlog zindert nog na: wat maakt Kroatië als team zo hecht? “Wie het nationale shirt draagt, is bereid te sterven op het veld”

WK VOETBAL‘Oorlogszoon’, heet de biografie van Luka Modric. Hij is het brein van Kroatië, en symbolisch voor de mentaliteit bij de komende WK-tegenstander van de Rode Duivels. Ex-internationals (en ex-Club) Robert Spehar, Mario Stanic en Bosko Balaban: “De nationale trots zit in ons bloed en onze botten.”

3 reacties

 • Michel Javor

  2 maanden geleden
  Mooi artikel. Trots op onze vlag!! Ik hoop dat we ons straks kwalificeren voor de volgende ronde. Sorry KDB, het was je gegund...
 • François Nuyts

  2 maanden geleden
  Komt er nog eens bij dat zij een héle goeie ploeg hebben hoor . Kunnen wij daar tegen winnen , ja , maar dan zullen we op ons best moeten zijn . En dat is nu net het probleem .
 • Johan hendrickx

  2 maanden geleden
  Daar hebben ze al langer begrepen dat ze in functie moeten spelen van hun 37jarige middenvelder! Dus er is nog hoop voor Debruyne in het post-Martinez tijdperk..
 1. Pijnlijke relatiebreuk en slechte trainingen speelden Loena Hendrickx parten en kostten haar goud: “Ik heb erg diep gezeten”
  PREMIUM
  EK KUNSTSCHAATSEN
  30

  Pijnlijke relatie­breuk en slechte trainingen speelden Loena Hendrickx parten en kostten haar goud: “Ik heb erg diep gezeten”

  Geen goud, wel zilver. Dat is de medaille die Loena Hendrickx vanavond in haar koffer steekt. En waar de 23-jarige kunstschaatster zich intussen ook wel mee kan verzoenen, want tot drie dagen voor het EK leken haar trainingen nergens naar, zegt ze openhartig. “Ik lag véél op mijn kont op het ijs. Ik heb afgezien, veel traantjes gelaten.” Daar stak haar recente relatiebreuk ook voor veel tussen.