William Clarke snelste in proloog Herald Sun Tour

PHOTO_NEWS
De Australiër William Clarke (Drapac Professional Cycling) heeft de proloog van de Jayco Herald Sun Tour (Aus/2.1) gewonnen. Hij legde het parcours van 2,1 km in Melbourne af in 2'35", één seconde sneller dan zijn landgenoten Caleb Ewan (Orica-GreenEdge) en Brenton Jones (Drapac).

De Jayco Herald Sun Tour is de oudste rittenkoers in Australië en is toe aan haar 62ste editie. Aan de wedstrijd nemen vooral Australiërs deel. Vorig jaar ging de eindwinst naar Simon Clarke, die vandaag zevende eindigde in de proloog op twee seconden. Serge Pauwels (MTN-Qhubeka), de enige landgenoot in Australië, finishte op een 66ste stek op twaalf seconden van winnaar William Clarke, die ook de leidersplaats neemt.

Voor de 29-jarige Clarke is het zijn vierde profzege. Vorig jaar won hij een etappe en de proloog in de Ronde van Japan. In 2012 was hij ook goed voor ritwinst in de Tour Down Under.

Donderdag staat een etappe in lijn op het programma, 156,9 km van Mount Macedon naar Bendigo. De Jayco Herald Sun Tour eindigt op zondag 8 februari.