Zwevegem huldigt Evenepoel in wereldkampioenentrui: "Hopelijk fietst hij even groot palmares bijeen als Kint en Sagan"

Photonews
Het kleine dorpje Heestert bij Zwevegem in West-Vlaanderen kreeg de eer: hier stond Remco Evenepoel vandaag aan de start van een juniorenwielerkoers. Het is de eerste en enige keer na het WK dat hij dit jaar in België met zijn wereldkampioenentrui rijdt.

Voor het vertrek zag hij zich al gehuldigd op een podium. Voor de juniorenkoers nu kwam vier keer meer volk dan normaal opdagen dan in de vorige edities , zei burgemeester Marc Doutreluingne: “Dat is het effect-Evenepoel”. Doutreligne overhandigde Evenepoel op het podium een tekening van een plaatselijke kunstenaar Joël De Rore. 

De ets symboliseert Marcel Kint, de wereldkampioen wielrennen in 1938. “Kint is de langst regerende wereldkampioen – langer dan Peter Sagan – omdat hij wereldkampioen is gebleven tot na de oorlog, zonder daarvoor te moeten rijden,” aldus Doutreluingne, die Evenepoel als uitsmijter een mooie toekomst toewenste. “We hopen dat Remco een even groot palmares mag bijeenfietsen als Kint en Sagan samen.”

Photonews
Photonews
Photonews
Photonews
Photonews
Photonews
Photonews5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Afwachten. Heb er nog gekend die in hun jeugd alles overhoop reden. In hun eerste jaar als prof zelfs Merckx in een tijdrit klopten. En daarna niets meer. Verschil met vroeger is dat hij waarschijnlijk niet kapot gedrogeerd wordt.

 • eric maier

  Hij zal in de toekomst vooral verliezen, en leren verliezen. Het zal even hard worden maar er sterker uitkomen als hij relativeert in het verlies.

 • Henkie Janssen

  Ze zouden die jongen beter gerust laten. Dat ophemelen zorgt ervoor dat hij nu afgebroken wordt als hij geen koers wint. En hij zal er nog veel niet winnen bij de profs zo is het wielrennen.

 • maarten mouton

  Hoezo? Evenepoel wint wedstrijden, Vandoorne niet.

 • Ruby Robeyns

  Gun het die jongen van harte maar dit verhaal begint te lijken op Stoffel en zijn wereldtitel in de Formule 1!