Zware tol voor Bakelants na val in ravijn: zeven gebroken ribben en twee gebroken ruggenwervels

photo_news
Niet alleen Laurens De Plus, maar ook Jan Bakelants kwam zwaar ten val in de Ronde van Lombardije. Beide Belgische renners belandden in hetzelfde ravijn. Bakelants liep daarbij zeven gebroken ribben en twee gebroken ruggenwervels op. De Plus kwam weg zonder zware letsels.

Tijdens de Ronde van Lombardije waren er veel zorgen om de gecrashte Laurens De Plus, maar buiten het oog van de camera's vloog ook Bakelants over de vangrails. Hij miste net als De Plus een bocht in de afdaling van de Muro di Sormano en belandde enkele meters lager in het ravijn. Bakelants werd na zijn val meteen overgebracht naar een ziekenhuis in Como om verschillende scans te laten nemen. Daar werd vastgesteld dat de 31-jarige renner maar liefst zeven ribben en twee ruggenwervels gebroken heeft.

Stabiel
 "Jan is stabiel. Hij is bij bewustzijn en ondervindt geen problemen bij het ademen of bewegen", verklaarde Eric Bouvat, de teamarts van AG2R, de Franse werkgever van Bakelants. Bakelants blijft een nacht in het ziekenhuis en laat morgen opnieuw een MRI-scan maken van zijn gehavende rug.

De Plus oke
Over de situatie van Laurens De Plus is nog weinig bekend, maar volgens zijn ploeg Quick-Step valt de schade mee. Onze 22-jarige landgenoot heeft in ieder geval geen zware blessures overgehouden aan zijn val, die werd geregistreerd door de tv-camera's. Quick-Step meldde al kort daarna op Twitter dat De Plus bij bewustzijn was. Het leidde tot opluchting op de sociale media. De Plus werd per ambulance naar het ziekenhuis van Cantù gebracht.

photo_news
TDW25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hilde Meerleer

  Hoe is dat mogelijk?? Dat moet toch dubbel en vet aangeduid staan!!!

 • Marcus Keersmaekers

  Renners deze afdaling niet goed kennen konden ze niet weten dat er gevaarlijke bocht aankwam ,er was totaal geen zicht op deze bocht naar rechts. Bakelants heeft deze finale toch al meerdere keren gereden en had dit kunnen vermijden! overal vangnetten plaatsen is niet mogelijk zoals in het veldrijden, maar voor een gevaarlijke bocht een bord links en rechts van de weg plaatsen is wel mogelijk zo zien de renners meteen waar ze vertragen!

 • Raymond DEDEREN

  Dat is erge voor bajkelands,ik hoop dan ook dat je vlug terug in orde bent.

 • daniel van der steene

  Spoedig herstel Jan.

 • Channa Frateur

  Oh my God. Wat een nachtmerrie