Zware antibioticakuur helpt Roger De Vlaeminck erbovenop: “Over twaalf dagen terug thuis”

Het gaat, eindelijk, opnieuw de goede kant op met Roger De Vlaeminck. De 72-jarige wielerlegende werd op zaterdag 12 oktober met hoge koorts en koude rillingen opgenomen op de dienst intensieve zorgen van het AZ Alma in Eeklo. Een hele batterij lichamelijke tests wees een virus in het bloed aan als boosdoener. 

Het euvel wordt nu bestreden met een stevige antibioticakuur, waarbij ervoor geopteerd wordt om De Vlaeminck nog even in het ziekenhuis te houden. Daar kan hij rustig uitzieken en terug op krachten komen. “Ik heb geen prettige dagen achter de rug. Maar als alles volgens plan verloopt, en dat ziet er nu toch wel naar uit, mag ik over twaalf dagen naar huis”, klinkt het toch al iets opgewekter. “Daar zal ik de antibioticakuur nog wel moeten verderzetten.” 

Roger De Vlaeminck met Wout van Aert.
Florian Van Eenoo photonews Roger De Vlaeminck met Wout van Aert.
Photo News Simon Mouton
BELGA24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Liesbeth Eyers

  Een zware antioticakuur...en een virus. Dat zijn 2 dingen die niet samen gaan.

 • Spinnoy Patrick

  Snel herstel gewenst!

 • Erik Neyt

  Roger is geen Wereld-kampioen bij de profs geworden,....maar met zo een ere lijst kan en moet men toch zeker zeggen dat het een echte kampioen is geweest,zonder enige twijfel,bekijk zijn palmares maar eens,dan ga je verwonderd staan kijken.

 • Marleen Vermaut

  Veel beterschap

 • Guiliaume WALTER

  Snel beterschap Roger.