Zorgenkind Mark Cavendish: Britse sprinter is al 12 maanden op de dool

Photo News
2017 was een flop en 2018 is niet meteen beter gestart. Mark Cavendish (32) rijdt nu al twaalf maanden van ziekte naar blessure naar valpartij. Milaan-Sanremo, de enige topklassieker die hij ooit won, zal ook weer niks worden.

Cavendish kwam gisteren hard ten val in de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico. Een put(deksel?) in het wegdek deed hem zijn evenwicht verliezen, waarna hij met zijn hoofd en borst tegen de grond sloeg. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek hij een rib gebroken te hebben. De breuk is gelukkig stabiel — het bot is niet verplaatst — en Cavendish voelde zich in staat om te starten in de tweede rit, zei hij. Alleen, dat mocht hij niet van de jury: de Brit was buiten tijd aangekomen in de ploegentijdrit en werd daarom uit de race gezet.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wouter Van de Walle

  Moest hij nog bij Sky rijden zou hij alles winnen

 • guido berben

  Misschien toch wel beter stoppen, hij heeft zijn gloriemomenten gehad.Koester die en stop in schoonheid, voordat hij gekke dingen gaat doen om er toch maar bij te horen. Hij heeft net zoveel voor-als tegenstanders gehad op zijn manier van koersen. Er staat trouwens, een nieuwe aflossing van de wacht klaar, dus ken jezelf en stop, vooraleer je echt in mineur MOET stoppen! Doe je dat zelf niet aan!

 • dirk claeys

  Hoogtijd om te stoppen! Of investeren in superspul, dan kan hij nog 5 jaar met top mee!

 • Wilaiwan Chiayapuek

  zou men Froome ook niet meer laten starten hebben? die mag wel zonder fiets de koers voortzetten, dus zie je maar dat regels alleen gemaakt zijn voor wanneer het hun (jury,UCI, WADA ) uitkomt

 • Didier Briglia

  maar manneke toch stop ermee,net als boonen een wegdekkusser.