Zorgen om Mario Cipollini, die nieuwe hartoperatie ondergaat: “Ik moet mijn manier van leven veranderen”

AFP
Mario Cipollini (52) is voor de tweede keer in vier maanden geopereerd aan zijn hart. Dat schrijft La Gazzetta dello Sport. De gewezen Italiaanse sprintbom kampte na zijn eerste ingreep nog steeds met hartritmestoornissen.

Mario Cipollini werd eind oktober een eerste keer geopereerd aan zijn hart. De Italiaan had op dat moment al enige tijd last van tachycardie, een aandoening waarbij het hart in rust klopt met een frequentie van meer dan 100 slagen per minuut. Dinsdag vond er in het ziekenhuis van Ancona een nieuwe ingreep plaats, om de uitwerking van de vorige operatie te controleren. 

“Die tweede operatie was dus gepland. Maak jullie geen zorgen”, aldus Cipollini bij La Gazzetta. ‘Cipo’ gaf voor de tweede operatie wel aan dat hij nog steeds last ondervindt aan z'n hart. “Ik voelde me kwetsbaar. Maar in vergelijking met mensen die echt ziek zijn, heb ik niets. Ik moet wel mijn manier van leven veranderen, je hebt uiteindelijk maar één hart.”

Cipollini is er alvast van overtuigd dat hij snel weer de oude zal zijn. “Nu moet ik twee weken absolute rust nemen en vanaf eind maart kan ik opnieuw fietsen", aldus ‘Mooie Mario’, die in zijn carrière 42 ritten in de Giro won. Daarnaast schreef hij onder meer Milaan-Sanremo op zijn palmares zette én kroonde hij zich in 2002 tot wereldkampioen in Zolder.

REUTERS
PNReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.