Zieke Tom Dumoulin moet forfait geven voor Ronde van Lombardije en zet punt achter seizoen

photo_news
De Nederlandse Giro-winnaar Tom Dumoulin (Sunweb) zal morgen niet aan de start verschijnen van de Ronde van Lombardije (WorldTour). Dat maakte zijn team Sunweb vandaag bekend op haar website. Dumoulin heeft de griep en zet meteen ook een punt achter zijn seizoen.

"Tom Dumoulin is op de vooravond van de het laatste monument van het seizoen ziek gevallen en zal niet starten", liet Sunweb weten op haar website. De Nederlands-Limburger wordt vervangen door Laurens Ten Dam.

"Tom is deze morgen opgestaan met griep en een zere keel", verduidelijke ploegdokter Anko Boelens. "We hebben dan ook de beslissing genomen hem niet te laten starten. Hij neemt een aantal dagen rust om volledig te herstellen."

Dumoulin was één van de favorieten voor de Ronde van Lombardije, maar Sunweb heeft nog andere ijzers in het vuur. Ook de Fransman Warren Barguil en de Nederlandse klimmers Wilco Kelderman en Sam Oomen staan aan de start, net als de Australische alleskunner Michael Matthews.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.