Zico Waeytens en Sunweb gaan uit elkaar - Tourstart kost Düsseldorf kleine 8 miljoen euro

photo_news

Tourstart kost Düsseldorf kleine 8 miljoen euro

De start van de Tour de France afgelopen zomer in Düsseldorf heeft de Duitse stad 7,8 miljoen euro gekost. Burgemeester Thomas Geisel meldde dat tegen een kostenpost van 15,9 miljoen euro een opbrengst van ongeveer 8 miljoen stond. Sponsors zorgden voor het grootste deel daarvan. Geisel sprak van een goede investering. "De Tourstart heeft geweldige reclame voor onze stad opgeleverd", zei hij.

Vooral voor de beveiliging en verkeersmaatregelen vielen de kosten hoger uit dan voorzien. Toen Düsseldorf de Tourstart binnenhaalde, was uitgegaan van 11 miljoen euro aan kosten en 3 miljoen euro aan inkomsten. Naar schatting 1,2 miljoen mensen waren op de dag van de eerste etappe en bij de start van de tweede rit aanwezig.

Geraint Thomas won de tijdrit in Düsseldorf.
afp Geraint Thomas won de tijdrit in Düsseldorf.

Waeytens en Sunweb gaan uit elkaar

Zico Waeytens verlaat Sunweb in oktober. De 25-jarige renner had bij de WorldTour-ploeg nog een contract voor 2018, maar beide partijen beslisten in onderling overleg de overeenkomst te ontbinden.

"Ik heb een goede tijd gehad bij Sunweb en heb hier veel geleerd. Het is tijd dat onze wegen uiteengaan en dat ik een nieuwe uitdaging zoek", aldus Waeytens, die in de Grote Prijzen van Québec en Montréal voor het laatst in het shirt van Sunweb in actie zal komen.

Waeytens reed sinds 2015 voor Giant-Alpecin, de voorganger van Team Sunweb. Daarvoor trad hij aan voor Topsport Vlaanderen-Baloise.

"Voor het team ontstaat er op deze manier een mogelijkheid deze plek op een andere manier in te vullen om zo de ploeg voor 2018 en later verder te ontwikkelen", zo klinkt het nog bij Sunweb. Begin augustus raakte bekend dat ook Tour-revelatie Warren Barguil Sunweb verlaat. De Fransman, die zich tot bergkoning kroonde in de voorbije Ronde van Frankrijk, trekt naar het procontinentale Fortuneo Oscaro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.