Zdenek Stybar: "Ik ben benieuwd naar mijn conditie"

Een duidelijk ontspannnen en goedlachse Zdenek Stybar tijdens de ploegvoorstelling van Etixx-Quick.Step in Gent.
BELGA Een duidelijk ontspannnen en goedlachse Zdenek Stybar tijdens de ploegvoorstelling van Etixx-Quick.Step in Gent.
In het veld en vooral op het WK veldrijden in zijn eigen Tabor was hij de grote afwezige, maar straks zien we Zdenek Stybar wel weer op de fiets. Weliswaar op een wegfiets want de 29-jarige Tsjech van Etixx-Quick.Step staat komend weekend aan de start in het Spaanse tweeluik Ronde van Murcia en Clasica de Almeria. Stybar is benieuwd naar hoe zijn lichaam zal reageren na zijn dubbele dosis pech in Ardooie - twee lelijke tuimelpertes op bijna identiek dezelfde plaats - van vorig jaar.

'Styby' was nog maar pas weer de oude na een zware crash in de Eneco Tour, toen hij in zijn eerste veldrit van het seizoen in oktober opnieuw zwaar tegen de de grond smakte. En waar was dat? Jawel, in de noodlottige Stationsstraat in Ardooie, op amper 250 meter van zijn eerder crash.  De klassieke specialist moest zo de winter aansnijden met de nodige rampspoed. Toch is de ploegmaat van Tom Boonen, Michal Kwiatkowski en Niki Terpstra hoopvol dat hij er straks weer staat. "Ik denk dat ik een prima winter achter de rug heb. Ik heb bijna alle geplande trainingen kunnen afwerken."

"Op de bank"
In januari stond de drievoudige wereldkampioen veldrijden wel even opzij door een tandoperatie, een pijnlijke restant van zijn valpartij in de Eneco Tour. "Maar daar had ik op geanticipeerd. In die periode kon ik rusten en herstellen van de trainingen." Na stages op Mallorca en in Calpe is Stybar dan ook helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. "Alles gaat goed. Ik ben wel benieuwd naar mijn conditie. Ik heb geen veldritten gereden en heb enkel op de weg getraind. Ik wil eens zien hoe mijn lichaam daarop reageert. Ik kijk er gewoon naar uit om weer te koersen. Ik heb in mijn carrière nog nooit zo lang 'op de bank gezeten'."

BELGA
BELGA

Little bit of chilling. #mallorca #relax #rest

Een foto die is geplaatst door Zdenek Stybar (@stybarzdenek) op

PHOTO_NEWS
TDW

Our first family training ever:) #baby #18weeks #wife #vespa #mallorca

Een foto die is geplaatst door Zdenek Stybar (@stybarzdenek) op