Zdenek Stybar duikt de komende weken acht keer het veld in

Stybar.
belga Stybar.
Zdenek Stybar zal zich in het veld klaarstomen voor het nieuwe wielerseizoen. Dat heeft zijn team Deceuninck-Quick.Step laten weten.

De 33-jarige Tsjech zal de komende weken deelnemen aan de ritten in Essen, Zonhoven, Sint-Niklaas, Zolder, Bredene, Loenhout, Diegem en Baal. Stybar kan terugblikken op een heel succesvol verleden in het veld. Hij pakte onder meer driemaal (2010, 2011 en 2014) de wereldtitel.

Ook voor aanvang van het voorbije seizoen dook Stybar het veld in. Dat bleek voor de Tsjech een prima voorbereiding op de voorjaarsklassiekers. Hij was nadien de beste in de Omloop en E3 Harelbeke. “Ik ben heel blij dat ik weer in het veld kan rijden”, reageerde Stybar. “De veldritten passen niet alleen goed in mijn programma, de ambiance is er ook altijd top met een geweldig publiek. Ik heb hetzelfde doel als vorig jaar: me amuseren en me klaarstomen voor het nieuwe seizoen.”

Stybar.
Photo News Stybar.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Timmermans

  Samen met Lars Boom mooi voor het affiche en verder niks.

 • eric maier

  Veldrijden is perfect om explosiviteit te kweken en te onderhouden. Perfect voor wegrenners om de winter bezig te zijn met wat anders dan op de weg te rijden. Evenals de reflexen en stuurvaardigheid verbeteren veel, veel meer dan als ze met een mtb door het bos zitten te rijden. Omdat men op een crossfiets constant correcties moet uitvoeren en elk stuurfoutje directe impact heeft, met een mtb is dat niet het geval leert de ervaring. Wegrenners zouden weer stuurvaardiger worden, het is nodig

 • wim rooyakkers

  Een welkome aanwinst in het veldrijders groepje, hopelijk komen er ook nog wat wegrenners bij want het is gebleken dat veldrijders veel inhoud kweken.

 • Ronny Cuypers

  Heerlijke renner om aan het werk te zien. We gaan genieten.