Exclusief voor abonnees

Wuyts over Evenepoel: “Ik stel voor om ongedwongen van al zijn stappen te genieten”

.
rv/photonews .

Die verzuchting naar eeuwige roem stroomt elke dag mijn mobieltje binnen. Ik heb geen ­pasklaar antwoord. Ik heb niet eens ruimte ­gevonden om het waarom van een onwezenlijk afscheid te verwerken. Sta me toe een poos het juichen gedempt te houden. En vooral de krop in de keel weg te slikken. Bij herhaling. Nog heel lang. Tot de uitvaart van Bjorg ver voorbij. ‘Tracht het een plaats te geven’, zeggen ­mensen dan. Voor de dood van een jongeman bestaat die niet. In 1978 stierf de broer van mijn vrouw. Na een val door een dak. Dezelfde leeftijd, dezelfde impact, dezelfde ontreddering. Veertig jaar later zoekt zijn moeder van 89 nog naar die plaats. En vindt ze haar Paul vooral bij de levenden. Ik bewonder haar. Omdat ze ­tussen de foto’s van haar zoon levensvreugde ademt. En mij na de koers op tv vraagt of die Evenepoel even goed wordt als haar idool.

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeroen Van Der Kleij

  Tijd dat er een ploeg wordt gebouwd rond Evenepoel , wacht maar af hij wordt beter als Merckx! Stappen zetten en jaren plannen zijn allemaal goed voor de statistieken, maar je moet het ijzer smeden wanneer het heet is. En dat is Evenpoel nu, hij is de beste belg die we hebben, dus moet hij op handen gedragen worden!

 • Julien De Kerpel

  En Wuyts zal wel ( proberen ) mee te profiteren van de arbeid van Evenepoel ! Hopelijk is Patrick slimmer !

 • Alfons Schepers

  Heel mooie uitspraak Michel!

 • Etienne De Bondt

  Dat de media maar al eens start om de druk op Evenepoel weg te halen en vergelijkingen te maken met vroegere kampioenen. Evenepoel zal nooit geen Mercks worden hij zal altijd Evenepoel blijven met zijn palmares, zijn overwinningen, in zijn tijd met zijn concurrenten, een vergelijk kan men nooit maken.

 • Cris HUYSENTRUYT

  Remco Evenepoel zal bijvoorbeeld geconfronteerd worden met Van der poel Mathieu. Wie durft nu al te voorspellen wie de sterkste zal zijn? De nieuwe generatie komt er aan. Het wordt spannend!