Wout van Aert wil deze zomer tijdritcapaciteiten testen

BELGA
Wout van Aert wil zich de komende zomer toeleggen op tijdrijden. Dat heeft de 22-jarige veldrijder vandaag op zijn website bekendgemaakt. "Het BK tijdrijden in Mol-Postel wordt een serieuze test", aldus Van Aert.

Van Aert vertoeft momenteel met zijn ploegmaats van het Veranda's Willems-Crelanteam op stage in Mallorca. Daar bereidt de wereldkampioen in het veld zich voor op het zomerseizoen, waarin hij zichzelf wil testen in tijdritten. "In het verleden merkte ik al een paar keer dat ik best mijn streng trek in het werk tegen de klok", legt Van Aert uit. "Daarom wil ik deze zomer mijn grenzen aftasten in het tijdrijden. Wat dat betreft wordt het BK in juni een serieuze test."

Van Aert start zijn wegseizoen op 12 mei in het Nederlandse Nijmegen. "Daar staat de 'Rush Hour' op het menu", vertelt de Kempenaar, "een mix tussen een criterium en een afvallingswedstrijd van een kleine vijftig kilometer. Ideaal om al een beetje koersritme op te doen in functie van wat komen moet. Nadien volgen met de Ronde van Noorwegen (17-21 mei) en de Baloise Belgium Tour (24-28 mei) twee vijfdaagse rittenkoersen. Vervolgens werk ik toe naar het BK tijdrijden (22 juni)."