Wout van Aert voorgesteld bij Team Jumbo-Visma: “Dit voelt aan als een eerste schooldag”

ANP
Wout van Aert is vanmiddag voorgesteld bij zijn nieuwe ploeg, Team Jumbo-Visma. Dat gebeurde in het Nederlandse Veghel, in het hoofdkantoor van hoofdsponsor Jumbo. Van Aert poseerde er met zijn nieuwe ploegmaats in de geel-zwarte uitrusting van het WorldTour-team. Schaatslegende Sven Kramer, die ook deel uitmaakt van het team, stond aan zijn zijde.

In een eerste interview op het podium toonde Van Aert zich een tevreden renner. “Dit is een hele opluchting. Het heeft wat voeten in de aarde gehad om hier te staan, maar ik ben blij dat het gelukt is. Het was mooi om meteen te kunnen aansluiten op stage in Sant Feliu de Guixols en kennis te kunnen maken met de andere jongens van het team. Ik voelde me meteen opgenomen en geaccepteerd in de groep. Dit voelt een beetje aan als een eerste schooldag. Maar het voelt wel goed. Ze zijn bij Jumbo met heel veel details bezig. Dat is wel nieuw voor mij. Mooi om te zien dat dat gebeurt. Ik voel dat ik hier een grote stap vooruit kan zetten. Ik heb de voorjaarsklassiekers al een keer gereden en voelde daarin hoe belangrijk het is om in de finale met zoveel mogelijk sterke pionnen vooraan te zitten. We hebben een hele sterke groep voor de klassiekers, waarin iedereen elkaar kan helpen en bijstaan. Hier is iets moois mee mogelijk.”

Het programma van Van Aert voor het voorjaar oogt goedgevuld. Hij rijdt achtereenvolgens de Omloop, Strade Bianche, Milaan-Sanremo (voor het eerst), E3, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Amstel Gold Race (ook voor het eerst). 

In de rand liet teammanager Richard Plugge zich uit over de zaak die Van Aert nog heeft lopen voor de arbeidsrechtbank, na zijn contractbreuk bij Sniper Cycling. “Wij zijn niet bevreesd voor de uitspraak van de rechtbank”, zegt Plugge. “We hebben alles laten uitpluizen door onze advocaten en lopen geen enkel risico. We verwachten ons niet aan onaangename verrassingen en zijn helemaal zeker van onze zaak.”

Nog drie Belgen

Met Maarten Wynants, Floris De Tier en Laurens De Plus tekenen nog drie andere Belgen present bij Team Jumbo-Visma. De Plus begint zijn seizoen in de UAE Tour en rijdt ook Tirreno-Adriatico en de Waalse klassiekers. Daarna volgt de Giro, die volledig in functie staat van Primoz Roglic. “Want als er één van ons een grote ronde kan winnen, is hij het wel”, zegt De Plus. “Zelf krijg ik mijn eigen kans in de Waalse klassiekers en na de Giro in het kortere rondewerk. Voor de rest is het ‘alles voor Roglic’.”

Wout van Aert met Primoz Roglic.
Photo News Wout van Aert met Primoz Roglic.
Van Aert met Frits van Eerd, CEO van hoofdsponsor Jumbo.
rv Van Aert met Frits van Eerd, CEO van hoofdsponsor Jumbo.
Van Aert in het gezelschap van drie andere Belgen: Maarten Wynants, Floris De Tier en Laurens De Plus.
Photo News Van Aert in het gezelschap van drie andere Belgen: Maarten Wynants, Floris De Tier en Laurens De Plus.
Photo News
Photo News
Photo News14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Toch ben je stevig fout. LTJ was een vrij zwakke ploeg. LTJ heeft zich herbrond de laatste 2 seizoenen en dit jaar stonden ze er helemaal, met in de breedte veel mooie uitslagen weliswaar vooral in rondewerk. Het klassieker werk is wat anders al was dat ook beter, met WVA hebben ze iemand voor de finale, en Groenewegen die heeft ook dit jaar vorderingen gemaakt en heeft nog marge. Ik zie veel negativiteit van een niet kenner, met alle respect, sorry..

 • Dirk Van Den Bossche

  Kenners ? Buiten een sprintje winnen in de Tour , in ritten waar gewoon tempo gereden wordt hebben we nog geen uitslagen gezien van Groenewegen in koersen met iets of wat moeilijkheidsgraad. Ooit werd ene Harm Ottenbros wereldkampioen in Zolder in 1969 ook door zijn sprint , helaas nooit ergens te bespeuren in andere koersen. Dus een sprintje kunnen doen bewijst nog niet dat je een renner van hoog niveau bent

 • Henny Wensveen

  In deze ploeg is hij gewoon DE man voor de voorjaarsklassiekers. Ik wens hem een boodschappenwagen vol succes toe.

 • Freddy van Puymbrouck

  Wat een kenners hier,Groenewegen wint zo maar eventjes 2 ritten na elkaar in de tour, geen enkele Belg die dit momenteel kan!.Ik snap die euforie rond Wout niet goed, hij heeft nog alles te bewijzen op de weg.VdPoel gaat ook op de weg rijden in het voorjaar misschien is die ook nog niet in vorm maar toch wint hij alles in het veld.Ik wens Wout succes maar blijf wel nuchter!.

 • Dirk Van Den Bossche

  Echte kleppers ? Genen enkelen die beter is dan Wout , of noemen ze Groenewegen een klepper , iemand die er bij de eerste brug over een spoorweg wordt afgereden. Veel goede renners , maar geen superrenners wat uiteraard alleen het ploegenspel gemakkelijker zal maken.