Wout van Aert trekt mee op parcoursverkenning WK in Yorkshire: “Betekent wel nog niet dat hij zal deelnemen”

Photo News
Wout van Aert (25) vergezelt op 6 mei bondscoach Rik Verbrugghe op de verkenning van het WK-parcours in Yorkshire. De strijd om de regenboogtrui vindt dit jaar op 29 september plaats in Groot-Brittannië. 

Niet alleen Oliver Naesen, maar dus ook Wout van Aert gaat begin mei de WK-omloop in Yorkshire verkennen. Van Aert en Naesen zijn de enige twee Belgische profs die samen met bondscoach Rik Verbrugghe het parcours gaan inspecteren. De verkenning vindt net na de Ronde van Yorkshire plaats, die van 2 tot 5 mei wordt verreden. Eén van de ritten gaat grotendeels over het WK-parcours. Greg Van Avermaet kan dus in de wedstrijd zelf ondervinden hoe zwaar het er in Engeland bij zal liggen. Dat geldt niet voor Naesen en Van Aert. De twee starten niet in de vierdaagse rittenkoers, maar zij gaan dus verkennen met de bondscoach. 

Eerst zou Rik Verbrugghe enkel met Naesen ter verkenning trekken, maar nu komt daar dus ook Wout van Aert bij. “Ik heb met Wout over het WK gesproken en hij ziet dat wel zitten. Ik spoorde hem aan om mee te komen op de verkenning, dan kan hij achteraf zelf beslissen of het iets voor hem is”, vertelde Verbrugghe aan onze redactie. Dat Van Aert nu al met de bondscoach naar Yorkshire trekt, betekent nog niet dat de renner van Jumbo-Visma effectief zal starten op het WK eind september. “Neen, hij moet eerst nog geselecteerd worden”, zegt Verbrugghe. “We zullen later op het seizoen in onderling overleg met Wout een beslissing nemen.”

Een eventuele deelname van Van Aert aan het WK is een heikel thema. Halverwege september staan de WB-manches veldrijden in de Verenigde Staten op het programma. Het WK wielrennen vindt plaats op 29 september, de veldritten in Iowa en Waterloo worden op 14 en 22 september verreden. Moeilijk verenigbaar. Een beslissing dringt zich dus op. Wordt ontgetwijfeld vervolgd later op het wielerjaar. Van Aert komt op de weg normaal gesproken weer in competitie in de Dauphiné.

Gisteren werd ook de nieuwe opleidingsploeg van Jumbo-Visma aangekondigd. Het team zou tien tot twaalf jonge talenten aan boord nemen. Ook veldrijders zullen deelmaken van de ploeg, omdat de nadruk op het multidisciplinaire aspect van de sport wordt gelegd. Volgens Wielerflits zou Van Aert het uithangbord van de ploeg worden, op welke manier onze landgenoot die rol dan invult, is niet meteen duidelijk.

Photo News8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  heeft eigenlijk nog niet zo veel gereden op de weg bij de profs. En is in de UCI ranking ondertussen al de 5e Belg. Op basis daar van kan hij dus gerust mee.

 • Roger Deprez

  Wat een negatieve reactie op Wout en dat Desmedt er bij is verwonderd mij niet, het rot(?) karakter van Wout heb ik nooit iets van gemerkt maar waarschijnlijk heeft Plilips een glazen bol of is hij helder ziener. Men moet toch danig gefrustreerd zijn om zo meningen te geven.

 • Peter Neefs

  Wat gaat die daar zoeken? Wint geen enkele koers

 • jacobus philips

  Renners hebben zelf niet te beslissen en zeker WVA niet iemand met een rot karakter

 • Filip Desmedt

  Niks bewezen heeft deze kerel !! Snap totaal niet waarom ze deze kerel ophemelen . Op de rollen of achter de derny , dat is het enigste wat hij kan , en dan zei Carl in Parijs Roubaix dat hij gevallen was omdat zijn banden niet opgewarmd waren , haha , wat een joke !!