Wout van Aert laat weg-WK in Yorkshire aan zich voorbijgaan: “Liever werk ik mooie crosswinter af”

Photo News
Wout van Aert (24) zal eind september niet deelnemen aan het weg-WK in het Engelse Yorkshire. Dat heeft de drievoudige wereldkampioen veldrijden zelf beslist. Liever bouwt hij na zijn laatste wegwedstrijd, de Bretagne Classic in Plouay op 31 augustus, een rustperiode in. “Zo kan ik voldoende fris de winter in om een deftig crossprogramma af te werken.”

Van Aert (Jumbo-Visma) deelde zijn afmelding voor de regenboogstrijd officieel mee aan bondscoach Rik Verbrugghe. Dat houdt ook in dat hij er aanstaande maandag niet bij zal zijn op de parcoursverkenning met Verbrugghe, Oliver Naesen en tijdrijdster Ann-Sophie Duyck. Van Aert wordt vervangen door Belgisch kampioen Yves Lampaert. “Na overleg met de ploeg en mijn rechtstreekse entourage vind ik het wijselijk om meteen na Plouay te rusten”, aldus Van Aert. “Ik wil fris de winter kunnen induiken en een mooi crossprogramma kunnen afwerken. Het WK valt helaas te laat. Starten in Yorkshire zou betekenen dat ik pas ergens in december aan veldrijden toekom. Voor je het weet, zit je in de kerst- en nieuwjaarsperiode en ga ik de toer op van Zdenek Stybar. Dat wil ik niet. Zeker niet omdat ik er in de klassieke lente van 2020 opnieuw wil staan.”

Van Aert zou naar verluidt ook passen voor de openingsmanches van de Wereldbeker veldrijden in de Verenigde Staten — Iowa City op zaterdag 14 september en Waterloo op zondag 22 september. Maar die beslissing schuift hij nog even voor zich uit. Van Aert, net terug uit vakantie in Dubai en sinds gisteren opnieuw op de fiets, werkt nu eerst toe naar de Dauphiné (9-16 juni) en de nationale kampioenschappen, eind juni. Hoe zijn zomerprogramma er verder zal uitzien, wordt heel binnenkort duidelijk. 

Wout van Aert.
Photo News Wout van Aert.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Den Bergh

  Van Aert gaat het WK-parcours niet verkennen Swakke .

 • Peeters Freddy

  V Aert is goed in de media, enkele ereplaatsen is onvoldoende. Zwijgen en trappen zegt men hier.

 • dretie munkies

  Ligt de WK selectie dan al vast ? Als Van Aert kan afzeggen en vervangen wordt door Lampaert ?

 • Mick Huijs

  Als ik hem was wou ik het tenminste proberen gezien er tegen VdPoel weinig te beginnen valt in de winter. Ik zie nog niet eventjes 1.2.3.aan Mathieu voorbij crossen.

 • Lodewijk Verborgt

  Die dikke nek gaat er precies van uit dat hij zomaar geselecteerd gaat worden voor het WK op de weg. Dat hij rustig in het veld blijft rijden, dan kan hij nog eens winnen. Als Mathieu niet meedoet toch.