Wout van Aert krijgt groen licht om te onderhandelen met nieuwe ploeg

Van Aert dit voorjaar in Parijs-Roubaix.
Photo News Van Aert dit voorjaar in Parijs-Roubaix.
De Internationale Wielerunie UCI geeft Wout van Aert groen licht om vrij te onderhandelen met een nieuwe werkgever met het oog op het komende wielerseizoen op de weg. Als voorwaarde geldt dat de transfer voor 31 december plaatsvindt. Dat laat zijn advocaat Walter Van Steenbrugge weten.

Van Aert verbrak in september zijn contract bij Sniper Cycling, het bedrijf achter de ploeg Veranda’s Willems-Crelan. Niet veel later richtte hij zijn eigen (eenmans)ploeg Cibel-Cebon op waarvoor hij de huidige veldritcampagne afwerkt. Met Sniper Cycling vecht hij inmiddels een juridisch conflict uit.

De beslissing van de UCI valt ongetwijfeld niet in goede aarde bij Sniper Cycling, dat zich sterk maakte dat Van Aert eerst een financiële compensatie moest betalen vooraleer te kunnen onderhandelen met nieuwe ploegen. “Door de contractbreuk van Van Aert zijn we sponsors verloren”, zo stelde Rudi Desmet, de advocaat van Sniper Cycling, eerder. Fietsenleverancier Stevens is opgestapt en ook Crelan zet op het einde van 2018 de sponsoring stop. Desmet ging er dan ook niet vanuit dat de UCI zomaar toestemming zou geven opdat Van Aert nu al kan onderhandelen. “Dan is een contract niets meer waard. Als de UCI daarin meegaat, zit het wielrennen met een groot probleem”, zei de advocaat daar vorige maand over. 

Nu de UCI de weg voor Van Aert dus toch heeft vrijgemaakt om te onderhandelen met een nieuwe ploeg, bestaat de kans dat hij al in 2019 naar LottoNL-Jumbo verhuist. Met die ploeg heeft Van Aert immers al een akkoord om er vanaf 2020 in dienst te treden. Dit voorjaar maakte Van Aert als debutant op de weg grootse indruk: hij werd derde in de Strade Bianche, negende in de Ronde van Vlaanderen, tiende in Gent-Wevelgem, dertiende in Parijs-Roubaix en won de Ronde van Denemarken.

Volgens zijn advocaat reageert Van Aert “zeer opgelucht” op het nieuws “na een moeilijke periode waarbij veel (onnodige) onrust werd gecreëerd rond zijn persoon”.

Van Aert uitgeput nadat hij indruk maakte in de Strade Bianche.
Photo News Van Aert uitgeput nadat hij indruk maakte in de Strade Bianche.63 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • herman de genst

  Hallo Mingolet weet jij wel hoe een fiets er uitziet ? Zijn Valverde en Boonen geen toppers ? van welke planeet kom jij man ?

 • Gustaaf Van Zolder

  Ah dat is niks te vroeg... Met z'n tanende marktwaarde nog maar rap ergens t onderste uit de kan proberen halen dan..

 • ivan lindekens

  een beetje gezond verstand aan beide kanten is hier meer dan nodig

 • Dirk Van Den Bossche

  Ik denk niet dat er problemen zijn voor Wout , de enigste met een groot probleem is Peter Nols.

 • Sander van Schoonhoven

  Hoi Roger, Van de Poel was eerder wereldkampioen bij de elite dan Wout. Tabor 2015, weet je nog? Was een mooi modderrondje trouwens! Zelf bij de beloften was hij 2x eerder WK dan Van Aert. Hoef je geen klassieker voor gereden te hebben. De 4 Europese cross-titels bij de elite en de beloften laten we voor het gemak nog maar buiten beschouwing. Dus om hem nou uitdrukkelijk geen kampioen te noemen lijkt me toch wat kort door de bocht. Maar ik neem aan dat je het hier niet mee eens bent...