Wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis al voor WK ontslagen door Bahrain-Merida

Photo News
Rohan Dennis is ontslagen door Bahrain-Merida. Er was al langer wrevel tussen de wielrenner en zijn team. In de Tour stapte hij af met ‘ondermaats materiaal’ als reden. Op het WK reed hij zonder sponsor.

De Australische wielrenner Rohan Dennis heeft deze week in Yorkshire de wereldtitel tijdrijden veroverd zonder dat hij in dienst was bij een ploeg. Bahrain-Merida, het team waar Dennis sinds begin dit jaar voor reed, maakte zondag na de wegwedstrijd bekend dat al op 13 september het contract van Dennis was ontbonden.

“Deze contractbeëindiging is niet eerder openbaar gemaakt, zodat meneer Dennis zich ongestoord kon voorbereiden op de WK”, meldde Bahrain-Merida in een korte verklaring. Dennis is naar het arbitragehof van de internationale wielerunie UCI gestapt om de zaak aan te kaarten. “Om deze reden geven we nu verder geen commentaar”, aldus de ploeg.

Dennis verliet afgelopen zomer zonder uitleg de Tour de France. Hij was ontevreden over het materiaal van zijn ploeg en stapte in de twaalfde etappe af, nota bene een dag voor de lange tijdrit waarvoor hij als favoriet gold. Dennis hield zich sindsdien stil en reed geen koers meer, tot hij woensdag in Engeland zijn wereldtitel tijdrijden prolongeerde.

Photo News
Photo News9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Janssens

  Triestige reacties weer, maar ze waren te verwachten: oh, dan is Evenepoel wereldkampioen.... Nee "experts": dit was geen wereldkampioenschap voor profrenners, het was een wereldkampioenschap voor Elite renners. Dat is iets anders. Met deze redenatie zou ook de 19 jarige Evenepoel geschrapt moeten worden omdat hij bij de beloften had moeten rijden....

 • louis meuleman

  Meuleman Louis Bij Bahrain - Merida hebben ze gelijk met zijn ontslag dit is onwettig afwezigheid van Dennis als werkgever heb je zelf recht op een vergoeding ,maar sommige sporters denken dat ze boven de wet staan

 • Marcus Camps

  Werk weigeren. Niet bepaald bevorderlijk om je slag thuis te halen op de rechtbank. Zie een mecanicien van een gewoon bedrijf al komen op de rechtbank. 'Slechte sleutels, olie deugde niet ....' Zal indruk maken.

 • John Stevens

  @ Guy Vermeulen : Heu ??? Leg eens uit ???

 • Johan Dupont

  Dus was hij geen profrenner op het moment van het wk, strikt genomen pakt Evenepoel dan goud…