Verbrugghe: "Weet dat ik jongens teleurgesteld heb. Maar ik heb vooral voor een team gekozen"

Rik Verbrugghe.
VTM Nieuws. Rik Verbrugghe.
Rik Verbrugghe heeft zijn laatste drie namen bekendgemaakt voor het WK in Yorkshire. Tim Declercq, Tim Wellens en Yves Lampaert werden geselecteerd. “Ik weet dat ik veel jongens teleurgesteld heb, maar ik heb vooral gekozen voor een team. We kunnen oorlog maken met zeven renners en Tim Declercq wordt de enige helper. Ik zou niet in zijn plaats willen zijn. Tim zal heel veel werk moeten opknappen” , reageerde de Belgische bondscoach.

Verbrugghe over zijn keuze voor Declercq, Lampaert en Wellens

Verbrugghe over de aanloop en de manier waarop de Belgen moeten koersen in Yorkshire

Verbrugghe selecteerde vier renners van Deceuninck-Quick.Step: “Je ziet dat er automatismen zijn”
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pat Debal

  Wat zegt Verbrugghe een team het is een Deceuninck Team in plaats van een Belgisch team

 • vangeel guido

  Eddy is de kampioen daar is niets aan te doen.

 • gerard wauters

  Welke andere ploeg heeft zulke goede renners als DQS. Dus als je een ploeg samen moet stellen is het logisch dat er veel renners van die bewuste ploeg bij zijn. En rijden voor Julian? Op het einde van de maand is het wel DQS die het loon betaald. Vraag maar aan Sven Nys, die viel eigenlijk ook niets te verwijten als je de rekening moet maken.

 • Erik Audenaert

  Verbrugghe heeft geld verdient zonder uitzonderlijke prestaties te leveren en dat is nu bondscoach . Laat me niet lachen .

 • Romain Thyssens

  Als je voor een team opteert dan blijft Gilbert altijd thuis. Gilbert reed, rijdt en zal rijden voor één enkel mannetje : zichzelf.