Vandaag WK tijdrijden voor junioren in Harrogate

Julie De Wilde.
Photo News Julie De Wilde.

Nationaal kampioene cyclocross, individuele achtervolging op de piste en tijdrijden op de weg. En vijfde in de EK-wegrit in Alkmaar. Dan ben je van alle markten thuis. Zonder haar nú al op te hemelen: België speelt vandaag met eerstejaars Julie De Wilde op het WK tijdrijden voor meisjes-junioren een talent(je) uit. De 16-jarige Oost-Vlaamse, ex-tennisster en voetbalster bij KVV Laarne-Kalken, is bovendien in topvorm. In de aanloop naar de regenboogstrijd won ze een etappe in de Watersley Ladies Challenge en werd ze vierde in het eindklassement. “Op het EK tijdrijden (14de, red.) gaf ik nog 1:52 toe op topfavoriete Van Anrooij, vorige week slechts 0:26", vergelijkt De Wilde, die in Annemiek van Vleuten haar grote voorbeeld ziet. “Ik hoop op de top twintig, droom stiekem van de top tien. Maar eigenlijk verwacht ik meer van de wegrit.”

Julie De Wilde.
Photo News Julie De Wilde.

Bij de jongens komen tweedejaars Branko Huys en eerstejaars Lars van Ryckeghem in actie. Van Ryckeghem won dit seizoen alles wat ons land in zijn categorie aan belangrijk chronowerk te bieden heeft (PK, BK en de twee testtijdritten), maar stelde Europees teleur (23ste). “Ook hier start ik niet met hoge verwachtingen. Ik wil vooral genieten en ervaring opdoen. Dit is een leerschool voor 2020.” (JDK)

Het WK tijdrijden voor meisjes-junioren (13,7 km) start om 11.10u Belgische tijd, de start van het WK tijdrijden voor de jongens-junioren (27,6 km) volgt om 14.10u Belgische tijd.

Branko Huys.
Photo News Branko Huys.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • André Christiaens

    Toen ik koers reed, hadden wij truitjes ook met reclame of met de clubnaam waar je aangesloten was. Ook fietsmerken droegen wij, BV Libertas - Safé - Peugeot - Flandria enz, op onze truien, ook namen zoals, koffie de Zwarte kat - Brouwerij Sas - het heeft altijd bestaan. Ook bepaalde dagbladen deelde truien uit zoals het Nieuwsblad. Maar dan was het koers, reed je plat zelf herstellen en niet achter een auto hangen om terug bij te komen.

  • Bernd Vaes

    Is toch erg, dat dit nette meisje op de foto een lopend (of rijden) reclamebord moet zijn, zoals trouwens alle wielrenners en wielrensters.Waar is de tijd, dat wielrenners gewoonweg een mooi truitje aanhadden, zonder al die lawaaierige reclame-dingen.