Ga naar de mobiele website
^ Top

Van Avermaet: "Kan ook wereldkampioen worden met deze vorm"

photo_news
Drie dagen voor de start van de wegrit bij de mannen op het WK in Valkenburg stijgt de koorts in de Belgische selectie. Greg Van Avermaet wil zijn kopmannen Tom Boonen en Philippe Gilbert in ideale omstandigheden aan de voet van de Cauberg afzetten.

"We zullen er dus voor moeten zorgen dat die twee een hele dag op hun gemak zitten en dat ze in optimale omstandigheden aan de laatste beklimming van de Cauberg kunnen beginnen. Een werk dat met vier renners méér alvast gemakkelijker uit te voeren zal zijn dan de controle van de wegrit in Londen", verduidelijkt Van Avermaet. "Een eerste vereiste zal zijn dat we in alle ontsnappingen minstens een mannetje mee hebben. Anders zouden we al van bij het begin aan het werk moeten, terwijl we onze krachten niet te vroeg mogen verspillen."

Waakhond
Ook Avermaet is met zijn huidige conditie niet kansloos op het lastige WK-parcours. "De koers moet altijd gereden worden en het kan zo uitdraaien dat ik ook een kans maak", aldus de BMC-renner. "Met mijn huidig vormpeil ben ik in staat om wereldkampioen te worden. Het parcours mag geen probleem zijn. Misschien wordt het wel mijn opdracht om als waakhond mee te springen met mannen van de tweede lijn. Want we moeten ons niet blindstaren op Spanje en Italië. Lars-Petter Nordhaug, Edvald Boasson Hagen en Simon Gerrans zijn gevaarlijke outsiders."Meld een bug