Exclusief voor abonnees

Thomas Dekker plaatst vraagtekens bij Valverde: "De hamvraag is: hoe kan je op je 38ste nog zo goed zijn?"

AFP
Bij het WK 2005 in Madrid, waar Tom Boonen won en Alejandro Valverde zijn tweede zilveren medaille behaalde, eindigde Thomas Dekker vijftiende. Een jaar later bleken Dekker - schuilnaam Clasicomano Luigi - en Valverde - Valv.Piti - samen in het klantenbestand van de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes te zitten. Dekker is inmiddels gestopt en Valverde is zondag wereldkampioen geworden. Dekker: "Is dat 100% schoon? Ik weet het niet."

In 2009 werd Thomas Dekker twee jaar geschorst, nadat hij was betrapt op Dynepo. Dekker schreef in 2016 een boek: 'Mijn Gevecht', waarin hij de hele smerige dopingcultuur in het wielrennen van het eerste decennium onthulde. Het werd een schandaalboek, waarvoor Dekker met pek en veren werd weggedragen.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dirk claeys

  Omdat Valverde beter spul heeft dan de Hollander!

 • Guy Bekaert

  Als er iemand is die moet zwijgen is hij het wel!!!

 • Henkie Janssen

  Guido Verbist geen Nederlander? Wat dacht u van Joop Zoetemelk.

 • daniel surinx

  wat heeft thomas decker veel gepresteerd,de meeste mensen weten nog niet wie dat is,een schaatser of zoiets,valverde is een voorbeeld en denk ook dat die niet gepakt heeft,is na schorsing elk jaar goed van januari tot einde sezoen endat lukt niet,zonder gepakt te worden

 • edwin smeulers

  bij het lezen van dit artikel moet ik spontaan denken aan iets met een pot en een ketel... Mss niet vergeten dat talent helemaal bovendrijft als er cleaner gereden wordt...