Simmons volgt Evenepoel na knappe solo op als wereldkampioen bij junioren

 Quinn Simmons volgt Remco Evenepoel op als wereldkampioen bij de junioren.
Photo News Quinn Simmons volgt Remco Evenepoel op als wereldkampioen bij de junioren.
Quinn Simmons heeft na een fraai nummertje het WK wielrennen bij de junioren gewonnen. De 18-jarige Amerikaan werkte de laatste 33 kilometer op z’n eentje af. De Italiaan Alessio Martinelli en Amerikaan Magnus Sheffield mochten mee op het podium. Milan Paulus was met een tiende plek de eerste Belg.

Natte omstandigheden en een afvallingsrace bij de junioren in Yorkshire. De bedrijvige Alex Vandenbulcke trok in het offensief, maar de kopgroep werd door het werk van de Amerikanen al snel bij de lurven gevat. Vervolgens reed er een groepje met Quinn Simmons, Magnus Sheffield en Lewis Askey weg uit het peloton.

Wanneer ook zij dreigden ingelopen te worden, gaf Simmons er op 33 kilometer van de streep een nieuwe lel op. De indrukwekkende Amerikaan, die eergisteren vierde werd in de tijdrit, was gaan vliegen. Simmons greep het goud, Alessio Martinelli finishte een kleine minuut later als tweede. Het brons was een prooi voor Sheffield. Eén en drie voor de Verenigde Staten. Eerste Belg Milan Paulus eindigde als tiende.

Het was geleden van 1991 dat een Amerikaan zich nog eens tot wereldkampioen kroonde bij de junioren. Toen won Jeff Evanshine, in 1979 was Greg Lemond aan het feest. Simmons is de derde Amerikaan op de erelijst, waarop hij Remco Evenepoel opvolgt. 

Uitslag

1. Quinn Simmons (VSt) in 3u38:04

2. Alessio Martinelli (Ita) op 0:56

3. Magnus Sheffield (VSt) 1:33

4. Enzo Leijnse (Ned); 5. Gianmarco Garofoli (Ita); 6. Vegard Stokke (Noo); 7. Alfred George (GBr) 1:45; 8. Frederik Wandahl (Den): 9. Jakub Boucek (Tsj); 10. Milan Paulus... 20. Ramses Debruyne 2:25; 43. Alex Vandenbulcke 16:24; 58. Jago Willems.

Photo News
Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric maier

    Zeer mooie prestatie en eentje met een gouden randje na zo'n solo. gestart als topfavoriet, en afgemaakt ook. Maar er zijn enkele incidenten i ndeze koers gebeurd waar de organisatie -UCI het schandalig aanpakken. Een Colubiaan werd gewoon achtergelaten met een lekken band, geen kat stopte. De Koerscommisaris lag te slapen, die had moeten omroepen die jongen asap te helpen... neen, die mocht een wandeling naar de finish maken. Tegelijk enkele aanrijdingen met renners.Het WK van de schande is dit