Serge Pauwels vervangt Dries Devenyns in wegrit

Serge Pauwels neemt de plek van Dries Devenyns in
BELGA Serge Pauwels neemt de plek van Dries Devenyns in
Serge Pauwels (Omega Pharma-Quick Step) vervangt zijn ploegmaat Dries Devenyns in de Belgische selectie voor de wegrit van volgende week zondag op het WK wielrennen in het Italiaanse Firenze. "Ik heb het gedaan nadat ik in de Primus Classic Impanis-Van Petegem gevoeld had dat het echt niet ging", aldus een zwaar aangeslagen Devenyns.

Devenyns, momenteel nog ploegmaat van Pauwels bij Quick Step maar volgend seizoen bij Argos-Shimano, voelt zich dus niet fit genoeg. "Na mijn terugkeer uit Canada kreeg ik af te rekenen met een zware verkoudheid. Zo erg dat ik van de ganse week niet op de fiets gezeten heb. Elke dag heb ik contact gehouden met Carlo Bomans die me aanraadde niet te snel te beslissen. Maar na de koers van zaterdag waarin ik zelfs moeite had om aan te klampen, wist ik dat het geen zin had om de bondscoach en de Belgische ploeg langer in twijfel te houden."

Bomans nam Serge Pauwels, ploegmaat van Devenyns bij Quick Step, als zijn vervanger. De 29-jarige Pauwels mag dus zijn koffer maken voor het tweede WK uit zijn carrière nadat hij in 2004 24e werd bij de beloften in Verona. Pauwels reageerde niet echt verrast. "Als je reserve bent, bestaat de kans dat je opgeroepen wordt", lachte hij. "Maar ik had niet verwacht dat Devenyns forfait zou geven. Ik koerste zaterdag nog met hem in de Primus Classic Impanis-Van Petegem en daar zat hij zelfs nog een tijdje in de kopgroep. Maar goed, ik krijg dus mijn kans, in dienst van de kopmannen. Maar ik heb de laatste vijf dagen van de Vuelta ook gevoeld dat ik bijzonder goed ben. Ik ben dus klaar voor de opdracht."

Dries Devenyns meldt zich af voor Firenze
BELGA Dries Devenyns meldt zich af voor Firenze

In de selectie van bondscoach Carlo Bomans zijn uittredend wereldkampioen Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet (beiden BMC) de uitgesproken kopmannen. Verder rekent Bomans op Bjorn Leukemans (Vacansoleil), Jan Bakelants (RadioShack), Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step) en Johan Vansummeren (Garmin) om in de 272,3 kilometer lange wegrit van Lucca naar Firenze de regenboogtrui van Gilbert te verdedigen.

Selectie wegrit (zondag 29/09):

Jan Bakelants, Serge Pauwels, Philippe Gilbert, Björn Leukemans, Gianni Meersman, Greg Van Avermaet, Johan Vansummeren

Reserven: Ben Hermans, Maxime Monfort, Jürgen Roelandts