Remco Evenepoel kan jongste wereldkampioen tijdrijden ooit worden: “Heb naar deze tijdrit toegewerkt”

BELGA
Remco Evenepoel (19) kan woensdag de jongste wereldkampioen tijdrijden ooit worden. Zelf blijft de Europese kampioen met de voeten op de grond. “Een tijdrit van 54 kilometer is volledig nieuw voor mij”, vertelt hij. 

“Of ik me goed voel? Dat zal ik woensdag weten te zeggen”, grijnsde Evenepoel op zijn persconferentie. “Ik heb naar deze tijdrit toegewerkt. Hopelijk valt alles in zijn plooi. We zullen zien waar het schip strandt. Het wordt de eerste keer dat ik een tijdrit van 54 kilometer rijd. Voor het eerst een uur ‘stoempen’ op een fiets. Ik ben benieuwd hoe mijn lichaam zal reageren op die afstand. Dit is een grote ontdekkingstocht.” 

Het parcours lijkt ideaal voor Evenepoel. “Ik heb delen van het parcours een paar keer verkend. Niet te technisch. Een lange rechte lijn van start naar finish. De meer dan 500 hoogtemeters kunnen wel tellen natuurlijk. En als de wind hard blaast, wordt het een veldslag.”

Volgens Evenepoel is België misschien wel het beste chronoland ter wereld. “Ja, dat denk het wel. Wij drie (Campenaerts, Lampaert en Evenepoel zelf, red.) en Wout van Aert hebben overal al een tijdrit gewonnen. Daarbovenop is Victor ook nog eens de werelduurrecordhouder. Dat doen er ons niet veel na.” 

Wat zijn persoonlijke ambities zijn, wilden we nog weten. “Top vijf. Maar als ik dat niet haal, zal ik niet teleurgesteld zijn. Na dit seizoen kom ik zonder druk aan de start. Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben”, besluit Evenepoel.

BELGA
Remco Evenepoel werd Europees kampioen
EPA Remco Evenepoel werd Europees kampioen
Evenepoel kwam zaterdag aan in Yorkshire.
Photo News Evenepoel kwam zaterdag aan in Yorkshire.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Als het weer blijft zoals vandaag. Zwembandjes niet vergeten mee nemen.

 • Johan Maddens

  Ik heb een voorgevoel dat Evenepoel zowel de tijdrit als de wegrit zal winnen , net zoals verleden jaar . Een enorm talent , zal de km zeker aankunnen ,want in de wegrit wordt er maar gekoerst de laatste 60 km .

 • rik cappelle

  Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Remco wint maar als Dennis in topconditie is, wat wij na zijn eigenaardig vertrek uit De Ronde niet weten, zal die toch moeilijk te kloppen zijn.

 • Freddy van Puymbrouck

  Evenepoel is geen gewone renner, heb het WK van vorig jaar bij de juniores nog eens terug gekeken.Dat is gewoon indrukwekkend wat hij daar doet..Minder dan een jaar later EK kampioen tijdrijden worden en de San Sebastian classica winnen bij de profs is nog nooit vertoond.Hij is zeker bij de favorieten maar gemakkelijk gaat het niet worden,een tijdrit van die lengte is nieuw voor hem!

 • Luc Deville

  Ik twijfel tussen twee gedachten. Langs de ene kant hoop ik op podium, maar zou het ook niet goed zijn voor de rest van zijn carrière dat hij eens tegen de muur loopt. Nu is er al veel druk maar een mislukking is geen ramp. Ook dat hoort bij het leerproces en vermits hij en zeker het publiek volgend seizoen nog meer van hem verwacht in nu misschien de laatste keer dat het nog kan.