Regen, wind en blanke wegen: noodweer maakt de wegrit bij de mannen een ware slijtageslag

Photo News
Aan regen en wind geen gebrek in Yorkshire. Het regenweer teister de rennerslijven op het WK wielrennen. De start werd overigens ook uitgesteld. Een parcourswijziging zorgde ervoor dat de rit ook werd ingekort van 285 naar 261 kilometer. 

Een juiste beslissing bleek even later in de wedstrijd. In de afdaling van Cray Hill stond de weg blank. Andere hellingen in de aanloopzone naar het lokale rondje in Harrogate werden geschrapt. Daardoor krijgen we 9 in plaats van 7 passage aan de meet. Momenteel blijft het regenen in Yorkshire. De koers belooft een slijtageslag te worden.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter De Decker

  Bernd Vaes, dat was de bedoeling van Greg, Gilbert uitschakelen. Dan was hij enige kopman. Het enige mooie bij de Belgen, was de vriendschap en overgave van Remco voor Gilbert. En al de rest van de Belgen zijn dikke egoïsten. Maar ja, Greg was wel de beste van zijn groepje. De voorlaatste was ook de beste van zijn groepje.

 • Geert Van de Moortele

  Charly Gaul was hier wereldkampioen geworden.Niemand kon hem kloppen bij dit weer !!

 • eric maier

  Noodweer ? dit regenweer is net iets meer dan het gemiddelde van wat men in Yorkshire kan verwachten. De wegen liggen er op sommige plaatsen overdreven nat bij om de simpele reden dat men in GB amper grachten naast de baan heeft. Dat water kan dan slecht van de baan omdat de berm vaak hoger ligt dan de baan. Dit was een gemiddeld dagje in de Engelse herfst, niks meer en niks minder. Wel zwaar voor de renners vanwege afkoeling

 • Bernd Vaes

  Slijtageslag of niet, Gilbert was gevallen, Remco helpt en neemt hem op sleeptouw. Dat in de 7de ronde, toen reeds voor de start was afgesproken om met de Belgen aan te vallen. Van Avermaet liet dan ook die aanval uitvoeren, maar beging de kapitale fout om na te gaan of alle Belgen er waren! Een ervaren man als hem had beter moeten weten. Gevolg: Gilbert en Remco out! Onvergeeflijk, Greg!

 • Eddy verhaeven

  Een wereldkampioenschap onwaardig ! Ga volgend jaar noor Schotland dan ben je ook zeker van regen .