Ga naar de mobiele website
^ Top

Parcours WK wielrennen besmeurd met verf

De Belgische vrouwenploeg op training op het met verf besmeurde parcours.
belga De Belgische vrouwenploeg op training op het met verf besmeurde parcours.

Het parcours van het WK wielrennen in het Nederlandse Valkenburg is in de nacht van woensdag op donderdag besmeurd met verf. "Over het hele parcours zijn verfsporen zichtbaar", meldt de politie, die een onderzoek is begonnen naar de daders en getuigen oproept om zich te melden. Volgens een politiewoordvoerder zijn er uit een aanhangwagen verschillende kleuren verf op de weg gelopen. Dat is gebeurd op vrijwel de hele ronde tussen Cauberg en Bemelerberg.

Emiel Frambach, lid van het organisatiecomité, spreekt van een 'idiote' actie. "En het is beslist geen kwajongensstreek", zegt Framback. "Dit is serieus voorbereid. Het parcours is 16 kilometer lang en ik denk dat daarvan 80 procent is besmeurd. Er is een streep aangebracht die steeds van kleur verandert. In de kleuren van de regenboogtrui. Ludiek misschien, maar dit kan echt niet."

Consequenties voor de wedstrijden zijn er niet volgens de politie omdat er schoonmakers bezig zijn. "En dat moet grondig gebeuren want het kan ook gevaarlijk zijn", aldus Frambach. "Gaat het regenen en het is verf op oliebasis, dan kan het glad worden." De politie houdt de komende nachten extra toezicht.

Meer over


Meld een bug