Opvallend: Evenepoel is met zijn chrono bij de junioren goed voor vierde plaats bij de beloften

Photo News
Wat een kanontijd van Remco Evenepoel op het WK tijdrijden voor junioren. De zoon van ex-prof Patrick was na 27,8 kilometer goed voor 33 minuten en 15 seconden. Hij was daarmee bijna anderhalve minuut sneller dan de tweede bij de junioren. Opvallend: met dezelfde tijd zou hij ook vierde geworden zijn bij de beloften.

32 minuten en 31 seconden voor Mikkel Bjerg gisteren. 33 minuten en 15 seconden voor Remco Evenepoel vandaag. Onze 18-jarige landgenoot moet met zijn winnende tijd bij de junioren dus 44 seconden toegeven op de winnaar bij de beloften. Bjerg - twee jaar ouder - was bij de renners onder 23 buiten categorie. Na de Deen liggen de plaatsen dicht bij elkaar. Evenepoel zou met zijn tijd - gereden op hetzelfde parcours - bij de beloften vierde zijn geworden. In totaal reed Evenepoel elf seconden langer over de 27,8 kilometer dan Brent Van Moer, die gisteren zilver haalde. 

Kanttekening daarbij wel is dat Van Moer bij de beloften met een groter verzet mocht en kon rondrijden dan Evenepoel. De junioren zijn verplicht zich te beperken tot een maximumverzet van 54x12, terwijl dat bij de beloften 53x11 is. Het blijft hoe dan ook een straffe prestatie. Evenepoel mag het volgend jaar meteen proberen bij de grote jongens. Op 1 januari wordt de renner uit Schepdaal prof bij Quick.Step-Floors. De beloftencategorie slaat hij over. 

Photo News10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fred Debroek

  Rik cappelle, het is Bruno Bruyere, Christiaan van Dijck. Google dan maar eens.

 • rik cappelle

  Nu moet ge mij eens uitleggen Fred Debroek hoe ge dat rijmt over hetgeen ge verklaard, waar zij vroeger starten reden wij voor de 2de plaats, als Bruyere v 1948 was en Hendrik Van Dyck van 1974 en Van Hooydonck van 1966 was !!! Ja buiten 2x Ronde v Vlaanderen en 3x Omloop het Volk en 2X Luik Bastenaken Luik en 4x Brabantse Pijl en 4de in de Ronde v Frankrijk en ritoverwinningen in alle grote rondes is het inderdaad niet veel geworden !!!!! Alstublieft hé !

 • vincent vankeerberghen

  Mocht hij met dezelfde versnellingen rijden van de beloften, had bij waarschijnlijk ook wel beter gedaan dan Bjerg. Mooie prestatie!!!

 • jacques hillaert

  Tja maar dan deel je de koers anders in he en met een hogere versnelling dan nog, neen , geen goede vergelijking !

 • Jeroen Jansen

  Straks hartfalen. Zoals die jongen wordt opgejut.