Onze Chef wielrennen: "Gilbert is kleurenblind. Hij nam de Belgische WK-tactiek doodleuk door met... Alaphilippe"

Archiefbeeld.
belga Archiefbeeld.
Greg Van Avermaet zesde en Philippe Gilbert zeventiende. De Belgen kunnen niet tevreden zijn over het WK wielrennen in het Noorse Bergen. Marc Ghyselinck, de Chef wielrennen van Het Laatste Nieuws, blikt terug op de strijd om de regenboogtrui en stelt zich toch vragen bij de rol van Gilbert.

Tim Wellens, Julien Vermote of Tiesj Benoot: ze hielden zich allemaal aan het plan dat bondscoach Kevin De Weert had uitgestippeld. Maar was er écht strikte discipline in het Belgische kamp? Toch niet helemaal.

Wat te denken van Philippe Gilbert, die de Belgische plannen doodleuk met... Julian Alaphilippe doornam? Als ze er nu eens samen vandoor zouden gaan op de voorlaatste beklimming van Salmon Hill? Gilbert is kleurenblind. Hij vergiste zich van datum of hij vergiste zich van ploeg. Alaphilippe is een vriend van Gilbert, samen zijn ze ploegmaats bij Quick.Step. Maar Alaphilippe is een Fransman en zondag was hij dus een tegenstander van Gilbert, die voor België koerste. Als je zoals Gilbert dan zeven renners in jouw dienst hebt rijden, waarom moeten er dan nog met Alaphilippe afspraakjes worden gemaakt?

Waarom Tim Wellens op 69 kilometer van de streep al wist dat hij het WK niet zou winnen? En waarom het nu al een goed idee is om volgend jaar het WK in Innsbruck geen kopmannen aan te duiden? Lees het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken!

Gilbert is kleurenblind. Hij vergiste zich van datum of hij vergiste zich van ploeg

Marc Ghyselinck
belga
TDW
photo_news24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pol Vaneste

  Waarom nog kopmannen, kijk bij Lotto, jaren rijden voor would be kopman VDB die geen platte prijs rijdt, gans 2017 voor Greipel rijden zonder resultaat, dan naar Vuelta waar ieder zijn ding mag doen en de echte helden van Lotto rijden de prijzen bijeen.

 • Erik De jongh

  Als ze iets afgesproken hadden had Alaphilippe wel gewacht op Gilbert en Terpstra bij zijn uitval, ze waren nochtans op weg .

 • jurgen de noor

  gilbert kan je nooit thuislaten. heeft altijd grote kans op winst. tactiek deed er niet toe. als iedereen na 250km moe is, is het ieder voor zich. dat het een sprint werd stond in de sterren geschreven. dat sagan dan ging winnen ook. de rest (de belgen dus) was bijzaak. ben blij dat van avermaet niet won, dan kan de flandrien dit jaar naar een echte koersende renner gaan. thomas de gendt. beloon die jongen voor zijn aanvallende en succesvolle rijden. ipv de winnaar van een klassieker elk jaar.

 • gert Peeters

  Tactiek ? De Belgen hadden geen tactiek nóóit iedereen doet zo maar wat en rijdt voor zichzelf ! Als je dat niet ziet als chef van de cours !

 • RONNY HELSEN

  Froome een beter seizoen ? Heeft 6 weken gereden en bijna gedubbeld in een WK !