Ga naar de mobiele website
^ Top

Ministerraad steunt Belgische kandidatuur voor WK wielrennen

Photo News
De federale ministerraad steunt de kandidatuur van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond om het wereldkampioenschap wielrennen naar België te halen. De federale regering maakt als steun voor de kandidatuur in 2011 en 2012 telkens 75.000 euro vrij en vraagt aan de gewesten om ook een bijdrage te leveren.

Het is van 2002 (Zolder) geleden dat ons land het WK wielrennen nog eens organiseerde. "Voor een vooraanstaande wielernatie als België is dit een hele tijd", zo schreef Tom Van Damme van de wielerbond naar de regering.
 
Vanaf 2016
Het is voor een klein land als België ook steeds moeilijker om dergelijke kampioenschappen te organiseren. Bovendien zijn de volgende kampioenschappen al tot en met 2015 toegekend. De wielerbond heeft daarom bij de internationale wielerunie UCI een kandidatuur ingediend voor het organiseren van de kampioenschappen van 2016, 2017, 2018 of 2019.
 
De steun van de overheid is daarvoor een voorwaarde. De federale ministerraad heeft vandaag alvast beslist om in 2011 en 2012 telkens 75.000 euro toe te kennen om het dossier samen te stellen en om de promotie te organiseren. Ook aan de gewesten wordt een bijdrage gevraagd. "Het evenement zal België in de verf zetten. België is immers een wielerland bij uitstek", aldus premier Leterme. (belga/dea)

ap


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug