Ga naar de mobiele website
^ Top

Ludwig Willems: "Snap niet dat we niet probeerden mee te gaan met vlucht van vijf"

belga
Bondscoach Ludwig Willems en zijn rechterhand Liesbet De Vocht wonden er geen doekjes om. Meerdere meisjes in de ploeg brachten in de wegrit voor vrouwen elite niet wat van hen verwacht was.

"Met het feit dat ze een prijsje kunnen rijden, kan ik niet tevreden zijn", klonk het uit de mond van beiden. "De tijd dat we naar een WK kwamen met als enige doel om de wedstrijd uit te rijden, ligt achter ons."

"Liesbet De Vocht heeft een attente koers gereden en kon niet met alle ontsnappingen mee", ging Ludwig Willems verder. "Jessie Daams had het recht om een afwachtende koers te rijden om in de finale sterk genoeg te zijn. Maar dat de anderen zelfs niet geprobeerd hebben om mee te gaan in die ontsnapping met vijf, kan er bij mij niet in."

"Ik had ze gezegd dat er een ontsnapping met een Nederlandse zou komen die de loper voor Vos moest uitrollen. Omdat niemand van ons bekwaam is om met Vos mee te rijden, had ik ze gevraagd om voordien mee te schuiven. Daar heb ik tevergeefs op gewacht. Zeker voor Sofie De Vuyst en voor Annelies Van Doorslaer is dit een gemiste kans. Natuurlijk was er die valpartij in het begin van de koers, maar dat was zo lang geleden toen Van der Breggen en co wegreden, dat ik dat niet als verontschuldiging kan aanvaarden. Dit WK is voor mij een teleurstelling."Meld een bug