Lefevere in de wolken: “Maar nu ervoor zorgen dat Remco blíjft groeien”

Patrick Lefevere.
Photo News Patrick Lefevere.
“Knap? Neen, dit is schitterend”, corrigeerde Patrick Lefevere, blije teammanager van Deceuninck-Quick.Step, aan de voet van het podium. “Er was er vandaag één outstanding. Sinds zijn opgave in de Tour wist ik dat Dennis zich op dit WK zou richten. Maar na hem pakt een jongen van 19 zilver. En dat over 54 kilometer! Bij anderen doofde de kaars langzaam maar zeker uit. Bij Remco niet. Hij viel niet stil, er zat weinig verval op.”

Een nieuwe stap is het in Evenepoels groeiproces. “Het gaat snel”, stelde Lefevere eens te meer vast. “Sneller dan we allemaal dachten. Dat is goed. Maar we moeten er toch over waken dat hij blíjft groeien. Op 24 oktober komen we in Brussel een eerste keer samen met de ploeg met het oog op 2020. Dan zullen we het eens over zijn programma hebben. Eerst dit afsluiten. Zondag is er nóg een WK. Het gaat stormen, naar verluidt!” Of hij Remco zichzelf zou laten uitleven? Lefevere: “Als hij in een ontsnapping geraakt, kan hij de Belgische kopmannen in een zetel plaatsen. Maar hij wordt nu meer geviseerd.”

Tijdritzilver op het WK levert alvast 2.300 euro UCI-prijzengeld en 6.000 euro premie van Belgian Cycling op. Plus een bonus van de grote baas? “Waarom willen jullie altijd over geld praten? (lacht) Ik héb al een bonus betaald. Ik heb Remco’s ouders overgevlogen met een privévliegtuig. En hun vip-arrangement geregeld. Dat is ook iets waard, toch?”

Evenepoel schudt de hand van wereldkampioen Dennis, Lefevere flankeert hem.
BELGA Evenepoel schudt de hand van wereldkampioen Dennis, Lefevere flankeert hem.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Deville

  Marcus, Alaphilippe kon elders ook meer verdienen. Hij heeft gekozen voor een ploeg waar hij zich goed voe. Wat Remco betreft, aan de top komen is gemakkelijk in vergelijking met aan de top blijven. Als Remco het volgend jaar of twee hetzelfde (wat al niet gemakkelijk zal zijn) of hopelijk een hoger niveau haalt zal hij het loon van Alaphilippe evenaren of overschrijden. Het peloton loopt over van renners die slechts 1 jaar presenteerden.

 • Ronny Popelier

  Dhr Patrick Lefèvre is de perfecte man voor Remco, zorgt ervoor als zijnde ezijn eigen zoon. Samen met de ouders van Remco de ideale combinatie voor een mooie opbouw in de heel mooie toekomstige carrière van Remco, die ook weet waar hij naar toe wil en wil bereiken in zijn wieler carrière. Een perfect hoofd op een perfect lichaam, respect Patrick Lefèvre, respect ouders, respect Remco en nog heel veel succes allen samen.

 • Peter De Decker

  Je kunt Remco niet afremmen, die jongen staat er. Je hebt het of je hebt het niet en hij heeft het zeker. Supertalenten kun je niet langzaam laten groeien. Kijk naar Boonen zijn beginjaren, paf direct raak. En dat is bij hem ook zo. Iedereen moet fier zijn op die jongen, hij zal ons land nog veel plezier doen beleven aan het wielrennen. Binnen enkele jaren zal hij ook iemand zijn die de drie grote rondes op 1 jaar kan winnen.

 • Marcus Camps

  VIP arrangement van een paar honderd Euro, mogen meevliegen. Ben benieuwd hoelang hij zijn entourage nog kan blijven betuttelen. Remco hoort na Alaphilippe het tweede hoogste salaris te hebben. Dat hij nog jong is speelt geen rol ! Ze roepen de miserie over zich af want de lucratieve aanbiedingen van Ineos e.d. zullen komen.

 • Jean De Grande

  Lefevre doet inderdaad genoeg. Maar de bond zou zich eens moeten beraden als ik die bedragen zie. Dat is zakgeld voor die jongens.