Ga naar de mobiele website
^ Top

Jurgen Roelandts: "Gilbert is momenteel op zijn sterkst"

photo_news
Vorig jaar was Jurgen Roelandts met een vijfde plaats in Kopenhagen nog de beste Belg op het WK wielrennen, dit jaar start hij in een dienende rol voor kopmannen Philippe Gilbert en Tom Boonen. "Gilbert is momenteel even sterk als vorig jaar in zijn beste periode", klonk Roelandts vandaag overtuigd.

"Als we erin slagen om Phil en Tom op een perfecte manier naar de laatste beklimming van de Cauberg te brengen, zie ik niet in wie op uitzondering van Joaquim Rodriguez nog met Gilbert mee zal kunnen", analyseert Roelandts het vormpeil van zijn ex-ploegmaat. "Dat heeft hij op de Cauberg al meer dan eens laten zien. Behalve misschien nog Peter Sagan en Thomas Voeckler zijn zij de enige twee die de anderen bij de laatste beklimming zoveel pijn kunnen doen dat ze toch wegrijden. Ook Simon Gerrans, zoals ik hem in Canada zag rijden, geef ik een kans. Maar Gilbert krijgt mijn voorkeur. De manier waarop ik hem zijn twee ritten in de Vuelta heb zien winnen, sterkt me in de overtuiging dat hij zo sterk is als vorig jaar."

Helpers
"Voor de helpers hangt het behalen van een goed resultaat af van het koersverloop. Op basis van mijn zevende plaats in de GP van Montreal mag ik zeggen dat ik klaar ben om in Valkenburg lang mee te kunnen gaan. In de finale hebben we immers voldoende sterke mannen rond Boonen en Gilbert nodig."

Meer over


Meld een bug