Exclusief voor abonnees

Greg Van Avermaet krijgt (één van zijn) laatste kans(en) om wereldkampioen te worden: “De tijd begint te dringen”

Photo News
Wij: «Woensdag 4 december: Gala van de­ ­Kristallen Fiets.» Hij: «Oké, genoteerd. Het gaat voor­lopig tussen Van Aert, Gilbert en Evenepoel, hé. Ik zal wereldkampioen moeten worden.» Wij: «Inderdaad.» Greg Van Avermaet (34) weet wat hem zondag te doen staat.

Dit is een unieke kans.

«Ja. Eén van de laatste. Er resten me er nog wel een páár, maar ook geen massa meer. Martigny 2020 wordt alvast niet mijn ding.»

Nu of nooit, met andere woorden?

«Da’s iets te kort door de bocht, die druk wil ik mezelf niet opleggen. Ik probeer ­altijd zo ontspannen mogelijk toe te leven naar een wedstrijd, nooit met het uitgangspunt dat het hier en nu moet gebeuren. Want dan lukt het meestal niet.»

«In 2021 is het WK in Leuven. Naar verluidt willen ze daar één en ander insteken. Maar dan zijn we weer twee jaar verder. (grijnst) Als je 27 bent, wéét je: ‘Oké, dan speel ik nog wel mee.’ Op je 37ste is dat anders.»

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Van Vlierberghe

  Dirk Vercauteren, dat is toch om te lachen?  - 2 zeges Internationale Wielertrofee Jong Maar Moedig Memorial Fred De Bruyne 2007 - 5 zeges 5e etappe Ronde van Qatar GP Raf Jonckheere 2e etappe Ronde van het Waalse Gewest Rund um die Hainleite Memorial Rik Van Steenbergen 2008 - 5 zeges 3e etappe Ronde van België Stadsprijs Sint-Niklaas 3e etappe Ronde van het Waalse Gewest 2e etappe Ronde van de Ain 9e etappe Ronde van Spanje  PuntenklassementRonde van Spanje 2009 - 1 zege Heis

 • Pieter Verhulst

  Heeft een top jaar gehad. Anders idd voor ereplaatsen en top 10. Vrees dat hij over hoogtepunt heen is. Dat hij paar jaar geleden zijn eigen trainingsmaat Naessen ging terughalen om dan beiden verliezen maakt dat ik hem niets meer gun.

 • Peter Vandebeek

  Aan een WK titel hangt geld aan vast, een zekere zorgeloze toekomst.Maar dat zal ook zo gaan zijn voor al diegenen die later zullen kunnen zeggen deel uitgemaakt te hebben van de ploeg rond Remco Evenepoel. Op een WK of in een sponsorploeg.

 • dirk VERCAUTEREN

  Is een goede renner voor ereplaatsen. Wint zelden iets en zal er niet op beteren met het opkomend talent. Veel te veel aandacht voor wat hij nog maar gepresteerd heeft.

 • Roger Deprez

  Heel veel kanshebbers in de Belgische ploeg maar te weinig helpers, als men Greg en Phil en Remco als kopmannen bekijkt dan moest men zeker mannen als De plus en Hermans als helpers moeten mee nemen wat deze twee zijn renners die op deze hellingen grote diensten kunnen bewijzen. Het zeer zwaar W-K verleden jaar was Hermans de eerste Belg, zijn we alweer vergeten waarschijnlijk.