Gilbert en Van Avermaet op trainingskamp voor WK ploegentijdrit

BMC won zowel in de Ronde van Frankrijk als de Ronde van Spanje de ploegentijdrit.
TDW BMC won zowel in de Ronde van Frankrijk als de Ronde van Spanje de ploegentijdrit.
Vanaf morgen vertoeven een aantal renners van BMC in Nazareth om zich voor te bereiden op het WK ploegentijdrit, dat op 20 september plaatsvindt in het Amerikaanse Richmond. De Amerikaanse formatie verdedigt er zijn wereldtitel. Onder meer Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert zijn van de partij op het trainingskamp.

BMC werd vorig jaar wereldkampioen in de ploegentijdrit met Rohan Dennis, Peter Velits, Sylvan Dillier, Daniel Oss, Manuel Quinziato en Tejay van Garderen. Het verschil bedroeg toen een kleine halve minuut met zilveren medaille Orica-GreenEdge, een team dat zich de voorbije zomer al enkele dagen voorbereidde op het WK ploegentijdrit.

Er was vorig jaar al sprake van een training met enkele renners langs de Schelde, niet ver van de Service Course van de ploeg in Nazareth. Dit jaar gaat het om een heus trainingskamp met heel wat renners. Enkel Rohan Dennis (blijft in Amerika om zich voor te bereiden op het WK) en Peter Velits, aan de slag in de Vuelta, zijn er niet bij. "En ook Tejay niet, die aan de slag was in de Vuelta, maar zijn schouder brak", legt ploegleider Valerio Piva uit. "Dat is jammer, want hij was toch een belangrijke schakel in de ploeg. We trainen vanaf morgen tot en met vrijdag 4 september. Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Stefan Küng, Taylor Phinney, Manuel Quinziato, Silvan Dillier en Daniel Oss zijn van de partij."

De ploeg had een voorselectie van 10 namen, door het wegvallen van Tejay van Garderen zijn dat er nog negen. Daaruit moeten dan zes namen geselecteerd worden voor het WK ploegentijdrit. "Rohan Dennis wordt natuurlijk onze grote motor en daarnaast is het onze ambitie om te starten met dezelfde kern als vorig jaar", meent Piva. Al hangt één en ander natuurlijk ook af van de conditie waarin de renner momenteel verkeert. Vijf plaatsjes lijken dus al ingevuld. Aan de andere renners, onder wie de Belgen, om deze week hun selectie af te dwingen.

"Dit kamp moet vooral automatismen aankweken en ons voorbereiden op die ploegentijdrit", verduidelijkt Piva. "Nu is er daartoe wat tijd, want vanaf zondag rijden er renners in de Ronde van Groot-Brittannië en trekt een andere kern richting de Canadese wedstrijden op 11 en 13 september."

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS