Froome en Thomas laten verstek gaan voor WK: "Ze eindigen hun seizoen in Ronde van Groot-Brittanië"

REUTERS
Chris Froome en Geraint Thomas, de respectievelijke winnaars van de Giro d'Italia en de Tour de France dit seizoen, passen voor het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck. Dat vertelde hun sportdirecteur bij Team Sky, Brett Lancaster, aan Cycling Weekly.

Zowel voor de individuele wegrit als de tijdrit stonden Froome en Thomas op de longlist van de Britse ploeg, en ook Team Sky kon hen goed gebruiken voor de ploegentijdrit. Toch kiezen de twee Britten er nu voor om, ondanks een parcours op hun maat, een punt te zetten achter hun seizoen. De twee doen de momenteel lopende Tour of Britain nog uit, en houden het dan voor bekeken voor 2018.

"Voor het moreel en naar volgend jaar toe is het goed om te stoppen op een hoogtepunt", vertelde Lancaster aan Cycling Weekly. "Ik denk dat Thomas nog wel overwoog om het WK te rijden. Ik had hem graag in de ploegentijdrit gezien, maar hij is leeg na een zwaar seizoen en een enorme belasting op vlak van training en dieet."

Het WK in Innsbruck vindt plaats van 23 tot en met 30 september. 

AFP10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jacques hillaert

  Oei da's raar he

 • Johan Maddens

  Froome en co hebben wel al 2 grote ronden gereden , ongeveer 45 dagen en dan nog de kleinere ronden als voorbereiding . Hoeveel klassiekers zijn er ? Een klassieker winnen en verder niets meer . Mannen die er een gans jaar staan : ik heb daar twijfels over !!!!!

 • Peeters Freddy

  Niemand, ik althans niet zal die 2 mislukkelingen missen, ze rijden toch geen koers en blokkeren alles en iedereen omdat SKY geld genoeg heeft.

 • eric maier

  Froome laat toch een kans liggen om Wereldkampioen te worden. Anderzijds.. de renners die uit de Vuelta komen hebben op het moment van het wk een voorsprong in vormpeil.

 • Dirk Van Den Bossche

  WK voor klimmers en klimmers blijven thuis. Moe van eens 3 weken te koersen op een jaar. Geef ons maar mannen die er gans het jaar staan.