Evenepoel zorgt met zilver voor beste Belgische prestatie ooit op WK tijdrijden, Dennis klasse apart

Photo News
Rohan Dennis (29) heeft in Yorkshire zijn wereldtitel tijdrijden verlengd. De Australiër toonde zich vandaag buiten categorie, Remco Evenepoel hield op zijn 19de de Belgische eer hoog met een tweede plaats - de beste prestatie ooit van een landgenoot op het WK tijdrijden. Yves Lampaert en Victor Campenaerts kwamen ten val en konden een topnotering vergeten.

Als een dief in de nacht verdwenen uit de voorbije Tour, nu een tweede wereldtitel op rij. Rohan Dennis is back. De Australiër reed vandaag iedereen naar huis op de verraderlijke wegen in Yorkshire. Iederéén, op Remco Evenepoel na. Niet dat onze jonge landgenoot Dennis het vuur aan de schenen legde, Evenepoel hield het verschil met de wereldkampioen wel beperkt tot een dikke minuut. Goed voor een zilveren plak, een nieuw hoogtepunt in de carrière van het 19-jarige toptalent. Hoopgevend ook voor de toekomst. Nu klonk ‘Advance Australia Fair’ nog door de luidsprekers. De kans dat straks de ‘Brabançonne’ wordt opgelegd na een WK-tijdrit, is meer dan reëel.

Photo News

Voor de andere twee Belgen eindigde het WK in een afknapper. Yves Lampaert was op weg naar een mooie ereplaats toen hij in een bocht ten val kwam. De West-Vlaming drong na zijn tuimelperte niet meer aan en zou als 48ste finishen. De wegrit van zondag komt niet in gevaar. Voor Victor Campenaerts werd de tijdrit één en al kommer en kwel. ‘Vocsnor’ reed een tijdlang op medaillekoers - het verschil tussen hem en Evenepoel bedroeg bij het eerste tussenpunt welgeteld één seconde. Helaas mocht Campenaerts zijn dromen opbergen na twee pechmomenten. Eerst kwam hij ten val, daarna liep ook zijn ketting er nog af. Een elfde plaats was het ontgoochelende resultaat. In theorie onvoldoende voor een olympische selectie waarvoor top acht is vereist. Aan de wielerbond om de werelduurrecordhouder na een deliberatie alsnog naar Tokio te sturen.

Photo News
Photo News48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucas Bovens

  Zodra er serieuze concurrentie komt voor de Belgen begint het gezeur over doping. Mest eerst eens de eigen stal uit voor dat je iemand gaat beschuldigen.

 • René Pijnacker

  Typisch Louis Meuleman, je wel vragen stellen bij de prestaties van Rohan en niet bij die van Remco. Beiden hebben zich de laatste weken gefocust op deze tijdrit en beiden presteren top. Daar waar Roglic nog een zware Vuelta reed. Wanneer deze zich ook puur had kunnen richten op de tijdrit zou hij zeker ook hebben meegedaan.

 • louis meuleman

  Meuleman Louis Proficiat Remco pracht prestatie maar ik stel me wel vragen bij de prestatie van Dennis het ganse jaar niks gedaan in de ronde van Frankrijk afgestapt geen koers meer gereden en nu iedereen overklassen ????

 • Jeff Schelfhout

  Schelfhout Jeff Remco is gewoon topklasse, hij gaat ons nog veel verrassen, zondag al ! Of hij podium rijd of niet, ze zullen het geweten hebben dat hij meegereden heeft. Succes Remco en de rest van de ploeg.

 • Guy Van den Berghe

  Schrijf maar op: zondag wordt hij wereldkampioen op de weg!