Evenepoel, 'the next best thing' in (Belgisch) wielerland: "Nieuwe Merckx? Zeg maar gewoon Remco"

Sebastien Smets - Photonews
‘Be the best, f*ck the rest.’ Klinkt lekker stoer. Maar vergis u niet: achter dat credo gaat een ­aimabele kerel schuil. Junior Remco Evenepoel (18), torenhoog favoriet in beide WK-disciplines, weet wél waar hij heen wil. "Giro, Tour, Vuelta: dáár liggen mijn dromen."

Voor niet-ingewijden, deze snelcursus Remco Evenepoel: ex-aanvoerder van RSC Anderlecht, PSV, KV Mechelen en de Jonge Duivels. Miskend in het voetbal, fenomeen in het peloton – dank voor het duwtje, Herman Van Holsbeeck en ­Roger Vanden Stock! Dit seizoen al goed voor 33 zeges in 43 koersdagen, waaronder de provinciale, nationale en Europese juniorentitels weg en tijdrijden. Behaald volgens een vast ­patroon: monstersolo, astronomische voorsprong. Soms dubbelt de zoon van ex-prof ­Patrick net niet het voltallige deelnemersveld.

Sebastien Smets - Photonews

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • alfons vanwetswinkel

  Toch een prachtige prestatie die hij opdraagt aan de overleden wielrenner en aan België en dat zint sommige Vlamingen!! niet.

 • Hendrik Boudrez

  Til hem niet over het paard...straks dondert hij ervan af.

 • Guy Bekaert

  Waarom niet , ik hoop als wielerliefhebber dat Remco het maakt in het profpeleton en ons nog een laat meedoen in de grote rondes .

 • Fonz Ooms

  Laat dit talent rustig verder doen en genieten van zijn sport en zijn prestaties. De tijd dat het al eens tegenzit en minder gaat zal ook nog komen en dan heeft hij iedereen nodig. Laat ons nu genieten van dit supertalent. Toch plezant om ook eens mee te maken dat we ook mee doen voor de prijzen in de jeugdcategorien ? Gisteren met Bent Van Moer, vandaag met Remco ?

 • rudolf jacobs

  mooi Remco en en zeer mooie doelstelling en blijf voor altijd jezelf jonge man,laat je door niks of niemand iets aanpraten niet door kranten of supporters,je bent maar een goeie als je altijd wint ,bij de meeste althans toch,geloog in jezelf je ouders en je naaste omgeving,want op de fiets ben jij het die het zal moeten bewijzen niet voor mij niet voor de anderen maar voor je zelf beste Remco,ik hou je in de gaten, succes