Deense belofte na hallucinante valpartij: “Ze hadden tijdrit even moeten stilleggen”

Price-Pejtersen kwam ten val in de tijdrit en moest zijn fiets daarna zoeken in het water.
rv Price-Pejtersen kwam ten val in de tijdrit en moest zijn fiets daarna zoeken in het water.

Een van dé pechvogels van de dag op het WK tijdrijden in Yorkshire was Johan Price-Pejtersen. De Deen is een specialist: hij kroonde zich dit jaar tot Europees en Deens kampioen tijdrijden bij de beloften en werd derde bij de profs. Pejtersen behoorde vandaag dus tot het kransje der topfavorieten, maar de apocalyptische omstandigheden in het noorden van Engeland beslisten daar anders over. De kerel van 20 kwam in een waterpoel terecht en ging logischerwijs onderuit. “Overal waar je wou rijden moest je rekening houden met het water en de plassen ontwijken. Erg extreem”, aldus Price-Pejtersen. Ik vind dat de organisatie de wedstrijd even had moeten stilleggen, tot het stopte met regenen en het meeste water weg was. Voor mij is dit natuurlijk zuur, zeker als ik naar de jongens kijk die nu op het podium staan. Dit had de kers op de taart van een mooi seizoen moeten worden.”

rv6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kristof Van Impe

  wat ik hieronder allemaal lees, jongens toch, veiligheid voor alles, die renners zijn er niets mee gebaat als ze daardoor een been of zo breken.

 • Inc swinnen

  Links rijden was een beetje droger

 • Johan Tack

  Schandalig dat ze deze wedstrijd lieten verder gaan.

 • Dirk Van Den Bossche

  UCI had het niet gezien om de koers stil te leggen , ze zaten op café

 • Peter Janssens

  Omdat één renner zich niet kan rechthouden moet de koers maar stilgelegd worden? Leer fietsen jongen, dan hebt ge dat niet.