Exclusief voor abonnees

Boonen over Evenepoel: “De rest zal borst nat moeten maken als ze de komende jaren nog prijzen willen pakken”

Boonen is vol lof over Evenepoel.
Belga Boonen is vol lof over Evenepoel.

“Iedereen heeft het wel eens horen zeggen: een tijdrit liegt niet. Wel, dat klopt. Tijdrijden is de zuiverste discipline om de inhoud van een renner te meten. Ik heb het moeilijk om het ­juiste woord te vinden voor wat ­Evenepoel presteert… ‘Onnatuurlijk’ is misschien het beste. Ik ga het nog eens herhalen: Remco is een eerstejaarsbelofte! Want dat is eigenlijk zijn categorie. En dié jongen geeft de WK-top op zijn donder. Op een zwaar ­parcours voor taaie mannen. De rest gaat zijn borst nat moeten maken als ze de komende jaren nog prijzen willen pakken. Petje af voor Remco.”

“Ik maak wel één kanttekening: niet de hele wereldtop was in Yorkshire. Tom Dumoulin deed niet mee, Geraint Thomas ook niet. En als er moet ­geklommen worden, is Chris Froome ook nog altijd super. Ook Rohan ­Dennis is nog buiten bereik. Dat is trouwens ook geen gewone smurf. Ik ken hem een beetje: als die iets in zijn kop steekt… Ik denk dat Dennis met heel veel wrok gekoerst heeft na zijn mager seizoen. Hij had iets goed te maken met zichzelf en was uit op ­revanche.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dretie munkies

  Boonen heeft het in dit interview ook over dat Philip Gilbert voor eigen rekening zal rijden : als er één is die daarover moet zwijgen is het Boonen zelf, hij heeft zijn ganse carrière niks anders gedaan, zelfs al zat hij in een verloren positie toch moesten zijn ploegmakkers voor hem rijden

 • BART ROTTY

  Hét woord dat ik onthoud uit Boonen zijn commentaar : onnatuurlijk.

 • Yves Pinoy

  Er waren de afwezigen, ja. Maar diegene die gisteren aan de start stonden waren ook niet van de minsten. Spijtig van de twee Belgen die vielen. Tom heeft gelijk wanneer hij poneert dat ze hard hun best moeten doen om in de toekomst nog iets te winnen. Remco wordt nu reeds als een kannibaal omschreven. En we hebben er ooit zo eentje gehad. We krijgen nog mooie dingen te zien.

 • rudy de clerck

  Tommeke Tommeke toch eerst wat bloempjes gooien naar Remco en dan afbreken dat die en die er niet was,,,ik zeg tegen Tommeke Remco gaat een mooier palmares bijeen rijden dan Tommeke