Exclusief voor abonnees

Bondscoach Rik Verbrugghe wacht moeilijke taak voor WK: “Ik ga sterke renners ontgoochelen”

Rik Verbrugghe.
Photo News Rik Verbrugghe.
De topfavoriet zullen we niet leveren voor het WK in Yorkshire eind deze maand – niet als Julian Alaphilippe, Peter Sagan en Mathieu van der Poel aan de start staan. Maar het sterkste collectief kan wel Belgisch zijn. Bondscoach Rik Verbrugghe hakt de komende weken heel moeilijke knopen door. 

Van Avermaet, Gilbert, Vanmarcke, Stuyven, Naesen, Wellens, Benoot, ­Lampaert, Teuns, De Plus, Evenepoel: het wordt drummen voor de WK-selectie. Beschouw je dat als een vloek of een ­zegen?

“Ik vind het een luxe. Er zijn heel veel renners in goeie doen, maar ik heb maar acht tickets. Ik ga dus jongens moeten ontgoochelen, ook sterke renners, maar dat hoort bij mijn functie. Sowieso zal ik iedereen uitleggen hoe ik mijn keuzes heb gemaakt en waarom renner x of y thuis moet blijven. Ik ben zelf ook wel een keer ontgoocheld geweest als renner omdat ik niet ­geselecteerd was, maar je kan daar ook sterker door worden.”

“Het belangrijkste vind ik dat er een echte ploeg aan de start komt. Ik ga deze week met alle kandidaten bellen en hen uitleggen hoe ik het zie. Dat zal mijn keuze misschien wat makkelijker maken.”

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Van Den Broecke Tania

  Nieuwe wereldkampioen al gekend, Remco simpel

 • eric maier

  Wellens is me toch een vraagteken. Ondanks alles had hij een tegenvallen seizoen - na februari was het lange tijd maar magertjes. De Bincbank als referentie gaan nemen is me te mager. De Gendt blijft thuis, Vanmarcke won dit weekend wel in de Route Du Sud maar is erg onregelmatig geworden. Men zal moeten rekenen op punchers en met D.Teuns, De Plus, Van Avermaet, Gilbert, zijn een verplichting met hun conditie, Xandro Meurisse en Tim De Clerck en of Lampaert. Thats it.

 • Antoine Van De Velde

  Greg staat eerste Belg op plaats vijf in de World Tour . In de ranking van One Day Races staat Greg tweede op 23 punten van leider Alaphilippe en 42 punten voor Oliver Naessen die derde staat. Een selectie voor het WK is dan ook meer dan rechtvaardig, aan familie voorkeur behandeling doet Rik Verbrugghe helemaal niet mee.

 • jenny charels

  Als de nadruk ligt op "PLOEG" dan moet je sowieso Gilbert thuislaten. Gilbert s nooit een ploegspeler geweest; maar een heel grote egoïst.

 • Florent Marien

  Slimme kerel, dekt zich al op voorhand in.