Bondscoach De Weert gematigd optimistisch, maar ook ambities met WK-selectie: "We kunnen verrassen"

Photo News
'Realistisch optimistisch en toch ook ambitieus.' Zo benadert bondscoach Kevin De Weert met zijn Belgisch achttal het zware weg-WK in Innsbruck van eind september. Maar favoriet is ons land niet.

Luchtkastelen werden er niet gebouwd aan de Globelaan 49 in Vorst. De Weert toonde zich, trouw aan de aard van het beestje, een meester in bescheidenheid en getemperde verwachtingen. Daar zit ook het Oostenrijkse parcours voor veel tussen. "Haal die verschrikkelijke Gramartboden (2,8 kilometer aan gemiddeld 11,5 procent, met een piek tot 25 procent, JDK) er in de slotronde uit en klassieke hoogvliegers als Sagan en Van Avermaet hebben altijd kans op scoren. De zeven andere beklimmingen naar Igls (7,9 kilometer aan gemiddeld 5,7 procent, JDK) zijn lopers: repetitief lastig, maar zeker niet onoverkomelijk. Die laatste helling lijkt dat, op papier althans, wel."

► Tim Wellens ging eind juni al het parcours in Innsbruck verkennen met coach Kevin De Weert. En dat was best amusant.
BELGA ► Tim Wellens ging eind juni al het parcours in Innsbruck verkennen met coach Kevin De Weert. En dat was best amusant.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Richard Naegels

  Ben daar in de omgeving van Innsbruck op verlof geweest en het parcour gaan bekijken zeker naar de Hungerburcht en een karakterman zoals De Gendt kan daar mee,een slak als Wellens heb ik mijn twijfels over.t' zal ne slimme zijn die daar wint,let op.Het zal telkens snel gaan in de aanloop en dan klimmen dus..........

 • francine vanderstraeten

  De Gendt is aan het bewijzen wat hij kan, hij maakt ons fier, dat is een echte vedette zonder knechten. Iedereen respecteert hem want hij koerst zelf.

 • jurgen de noor

  Neen. Er komen geen verassingen. De enige mogelijke verrassing was de gendt. De belgen maken geen kans. Enige wat ik kan bedenken is dat de eerste 10 onderuit glijden in de laatste bocht. Dan kan greg winnen van het achtervolgende groepje...

 • Antoine Van De Velde

  Na twee bergritten in de Tour stond Greg op 20 minuten.Vallen op een droog weg dek waar je voor de derde keer voorbij komt wijst op teveel risico's of zwaar vermoeid door de inspanningen bergop. Wat Greg gaat presteren in Innsbruck zien we wel ten gepaste tijde, zijn loopbaan is al lang meer dan geslaagd.

 • Peter Vercauteren

  Wat doet een pannenkoek als Wellens in godsnaam in die selectie. ‘t is te warm, ‘t is te koud, kan nie tegen de regen, het is altijd wel iets met deze slappeling, Neem een De Buyst of een andere knokker mee aub