151: nog nooit zo veel opgaves op een WK - Leuven moet in 2021 flandrienparcours krijgen

Onder andere Gilbert moest er na een valpartij de brui aan geven.
BELGA Onder andere Gilbert moest er na een valpartij de brui aan geven.

151 opgaves in Yorkshire

Slechts 46 van de 197 renners haalden gisteren de finish in Harrogate. Een totaal van 151 opgaves op het WK dus, door de regen en de koude. Een nieuw record. Statistiekenbureau Gracenote verzamelde die cijfers sinds 1996. Onder meer uittredend kampioen Alejandro Valverde verliet onderkoeld de wedstrijd. In 2013 gaven 147 renners op in Firenze, eveneens door de gietende regen.

Alejandro Valverde in Yorkshire.
Photo News Alejandro Valverde in Yorkshire.

WK-finish in Leuven aan de Ruelensvest

In 2021 is Leuven de aankomstplaats voor het WK wielrennen. De eindstreep zal tegenover sportcentrum Sportoase aan de Ruelensvest liggen. Dat bevestigde directeur sport van de stad Leuven Cindy Winters aan Radio 2 Vlaams-Brabant tijdens een werkbezoek in het Britse Yorkshire, waar afgelopen week de wereldkampioenschappen werden gehouden.

De rest van het parcours zal de volgende weken bekend gemaakt worden na een laatste inspectie door de Internationale Wielerunie UCI. De Vlaamse overheid wil een flandrienparcours met heuvels. Mogelijk zal de Druivenstreek mee in de lokale ronden zitten. 

In 2020 wordt de regenboogstrijd in het Zwitserse Martigny gehouden. Daar wordt een parcours voor klimgeiten uitgetekend.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick isenborghs

  als er een belg gewonnen had was er geen commentaar geweest over de weersomstandigheden . Nu het wk een dikke fiasco werd zoeken ze voor alles opmerkingen . Hoe dikwijls zijn er geen voorjaarsklassieker gereden in sneeuw en hagelbuien

 • Jeff Schelfhout

  Schelfhout jeff Als het volgend jaar in Martigny begintw te spoken zoals in het voorjaar in de ronde van Romandië dan komen er geen 25 over de eindmeet ! Barre weersomstandigheden met koude ,regen en natte sneeuw is in deze regio geen uitzondering in september.

 • Luc Deville

  Is het wel zeker dat het WK kan doorgaan in Vlaanderen? Een minuut nadat de parcours bekend is zal het klachten regenen van bewoners, bedrijven, gemeentebesturen en weggebruikers door de hinder die zij ondervinden, omdat ze niet op het parcours liggen, omdat ze niet uitgenodigd zijn als VIP, of gewoon zomaar. Advocaten gaan gouden tijden tegemoet.

 • Marc Vandorpe

  Een flandrienparcour voor de Belgen. Ze konden nu op dit mooie parkoers en met echt weer reeds niets bewijzen? Misschien eens wat meer jonge gasten laten proberen ipv die oude renners die steeds blijven wachten en praatjes verkopen. Zo maken ze de koers weer volledig naar af......

 • Geert Heylen

  Allemaal helden ....ik wil het andere sporters is zien doen ..... Hoed af !!!!!!!!!