Winnares in Yorkshire verdiende...ruim het dubbele van Serge Pauwels

Deignan verdiende 17.500 euro met haar thuiszege.
kos Deignan verdiende 17.500 euro met haar thuiszege.
Met Elizabeth 'Lizzie' Deignan (Boels-Dolmans) kreeg de organisatie van de Tour de Yorkshire een gedroomde winnares. De 28-jarige Britse wereldkampioene van 2015 is afkomstig uit Yorkshire en ook voor haar was het dus een speciale dag. Te meer omdat ook haar bankrekening stevig gespijsd werd.

Haar zege in de Tour de Yorkshire voor vrouwen, een ééndagswedstrijd die afgelopen zaterdag hetzelfde parcours als de tweede rit van de ronde voor mannen volgde, leverde Deignan 17.500 euro op. Ter vergelijking: Serge Pauwels verdiende 7.650 euro met zijn dubbelslag op de slotdag bij de mannen.

De totale prijzenpot voor de eendagswedstrijd bij de vrouwen, gesponsord door de grote Britse winkelketen Asda, bedroeg 41.000 euro. Bij de mannen was dat 50.000 euro, verdeeld over drie ritten. De vrouwenkoers van 122,5 kilometer werd ook integraal uitgezonden op de Britse televisiezender ITV4.

TDW
TDW

"Wij geloven in gelijkheid"

"Toen we in 2016 de eerste Tour de Yorkshire voor vrouwen organiseerden, wilden we die koers zoveel mogelijk in het nieuws brengen", aldus Nick Howes van organisator 'Welcome to Yorkshire'. "We maakten de race meteen de meest lucratieve wedstrijd voor vrouwen ter wereld, omdat we echt geloven in gelijkheid tussen mannen en vrouwen."

"Dankzij onze sponsor, Asda, zal de totale prijzenpot voor de vrouwen volgend jaar 63.623 euro bedragen en daar zijn we heel trots op. We denken er bovendien over na om er in 2018 een tweedaagse rittenkoers van te maken. In 2019 wordt het WK wielrennen georganiseerd in Yorkshire en dus zien we het als onze plicht om de sport mee te helpen groeien."

Photo News
TDW