Winnaar Fuglsang: “Ik hoop dat Remco oké is, het was een enge afdaling”

Jakob Fuglsang bij zijn beslissende demarrage op San Fermo della Battaglia.
LAPRESSE Jakob Fuglsang bij zijn beslissende demarrage op San Fermo della Battaglia.
Jakob Fuglsang won de Ronde van Lombardije, maar achteraf was vooral de val van Remco Evenepoel in de afzink van de Muro di Sormano het gespreksonderwerp. “Ik hoop dat hij oké is”, aldus de Deen. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het waren ijzingwekkende beelden in de Ronde van Lombardije toen Remco Evenepoel over een stenen muurtje dook. Het tempo in de afdaling lag enorm hoog, toen onze landgenoot een bocht verkeerd inschatte. Winnaar Jakob Fuglsang zag niets van de val van Evenepoel. “Neen, dat was niet mogelijk. Ik concentreerde me op de renner voor me.” 

“George Bennett vertelde ons dat Remco gevallen was, iemand anders zei dan weer dat hij gelost was. Ik verloor het radiocontact en dacht even dat hij op 20 seconden hing. Het was best een enge afdaling. Als het je eerste keer is aan die snelheid, dan is dat zeker niet leuk. Ik hoop dat Remco oké is, je wil niemand een race zo zien eindigen.” 

AFP

Lees ook: 

Geruststellend nieuws over Remco Evenepoel na val in ravijn: “Hij was bij bewustzijn en sprak toen hij afgevoerd werd”

Evenepoel in het ziekenhuis na akelige val, Jakob Fuglsang wint de Ronde van Lombardije

AFP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luk Goffin

    Een mooie verdiende duidelijke winnaar ! Spijtig voor Remco, hopelijk herstelt hij snel en volledig ...