Wiggins begint zaterdag in de Omloop aan 'missie Roubaix'

Tim De Waele
Voormalig Tourwinnaar Bradley Wiggins (34) heeft dit voorjaar van Parijs-Roubaix zijn doel gemaakt. In aanloop naar de Hel van het Noorden staat de Sky-renner dit weekend aan de start van de Omloop (zaterdag) en Kuurne-Brussel-Kuurne (zondag).

Tijdens de voorbereiding op de kasseikoersen trok 'Sir' Bradley meermaals op pad met zijn landgenoten Ian Stannard, vorig jaar winnaar van de Omloop, en Luke Rowe. In Gent zal Wiggins naast die twee renners ook nog geflankeerd worden door Andrew Fenn, Bernhard Eisel, Christian Knees, Chris Sutton (ex-winnaar in Kuurne) en Salvatore Puccio.

"Na een goede trainingsperiode hebben wij een sterke groep die de voorjaarsklassiekers gaat afwerken", geeft sportdirecteur Servais Knaven mee. "Wij zijn verheugd te kunnen starten in Gent. Zoals iedereen weet kan er veel gebeuren in de Belgische openingsklassieker zodat we de selectie voor Kuurne pas op zaterdagavond maken."

- selectie -

Bradley Wiggins (GBr), Ian Stannard (GBr), Andrew Fenn (GBr), Luke Rowe (GBr), Bernhard Eisel (Oos), Christian Knees (Dui), Chris Sutton (Aus), Salvatore Puccio (Ita), Elia Viviani (Ita)