Wielrenner Kristof Goddaert sterft bij val op training

Nabij het Straatsburgdok in Antwerpen is Kristof Goddaert dodelijk ten val gekomen tijdens training. De 27-jarige renner van IAM Cycling bleef allicht met zijn voorwiel steken in de oude treinsporen en werd vervolgens door een bus van De Lijn aangereden. Goddaert behaalde zijn meest opmerkelijke resultaten op BK's: in 2009 werd de Oost-Vlaming derde werd op het BK in Aywaille en in 2012 tweede in Geel. Vijf jaar geleden was Goddaert nog de kamergenoot van Frederiek Nolf, die in Qatar in zijn slaap overleed.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.10 uur op de Straatsburgdok-Noordkaai. Een bus van lijn 650 was volgens vervoersmaatschappij De Lijn onderweg van de stelplaats naar de vertrekhalte op de Noorderlaan. Vlakbij discotheek Noxx kwam Goddaert ten val die in dezelfde richting aan het rijden was. De wielrenner bleef allicht met zijn voorwiel steken in de oude treinsporen die er de rijbaan kruisen. De buschauffeur kon Goddaert  niet meer ontwijken. Hij was op slag dood.

Op podium met Boonen en Gilbert
Kristof Goddaert werd op 21 november 1986 geboren in Sint-Niklaas. Hij was sinds 2008 profrenner. Vijf jaar geleden werd Goddaert derde op het BK in Aywaille achter Boonen en Gilbert. Twee jaar later eindigde hij als achtste in Gent-Wevelgem. In 2012 behaalde hij zijn beste resultaat met een zilveren medaille achter Boonen op het BK in Geel. In 2010 won hij ook een rit in de Ronde van Wallonië. Goddaert reed onder meer bij Topsport-Vlaanderen, AG2R en sinds 2013 bij de Zwitserse formatie IAM Cycling.

Droeg kist Nolf
Goddaert, die in Sint-Gillis-Waas bij zijn geboortestad Sint-Niklaas woonde, zei over zichzelf dat hij een allrounder was, een sprinter die ook pittige hellingen kon overleven. Vijf jaar geleden droeg hij nog de kist van Frederiek Nolf, zijn toenmalige ploegmaat en kamergenoot die op zijn hotelkamer in Qatar overleed in zijn slaap. Nu sloeg het noodlot bij Goddaert zelf toe.

De Gendt: "RIP vriend"
Het regent rouwbetuigingen op Twitter. Onder meer jeugdvriend Thomas De Gendt postte een pakkende tweet. "Al van mijn 8 jaar ken ik Kristof. Samen in de klas gezeten, samen in en voetbalploeg, samen beginnen koersen, samen prof... RIP vriend."

Boonen: "Altijd positief"
Ook Tom Boonen, die bij twee nationale titels op het podium stond met Goddaert, heeft al gereageerd. "Ga je missen man en nog geen klein beetje! Ge waart nen topper vd zuiverste soort, al die tegenslag en toch altijd positief! RIP ..."

Philippe Gilbert, die in 2009 tweede werd op het BK, wenst de familie van Goddaert veel sterkte en omschrijft hem als een heel toffe kerel die graag veel praatte en veel lachte.

Ook ploegmaat Sylvain Chavanel, de Franse toprenner rijdt sinds dit seizoen bij IAM, betuigde al zijn medeleven en heeft het over een "brutaal verlies".

Goddaert viel met zijn koersfiets en kwam onder een bus terecht.
Laenen Goddaert viel met zijn koersfiets en kwam onder een bus terecht.
Goddaert reed sinds 2013 bij IAM Cycling.
PHOTO_NEWS Goddaert reed sinds 2013 bij IAM Cycling.
Goddaert pronkt met zilver op het BK in 2012, zijn beste resultaat.
BELGA Goddaert pronkt met zilver op het BK in 2012, zijn beste resultaat.
Goddaert stond op twee BK-podia: hier in 2009 was hij derde achter Boonen en Gilbert.
BELGA Goddaert stond op twee BK-podia: hier in 2009 was hij derde achter Boonen en Gilbert.
In 2012 werd hij tweede achter diezelfde Boonen.
PHOTO_NEWS In 2012 werd hij tweede achter diezelfde Boonen.
BELGA
PHOTO_NEWS
Laenen
BELGA
BELGA
BELGA
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.