Wielerwereld in rouw: belofte Jimmy Duquennoy (23) onverwacht overleden, ploeg start morgen niet in Parijs-Tours

Jimmy Duquennoy
rv Jimmy Duquennoy
De wielerwereld rouwt. Jimmy Duquennoy, een 23-jarige wielrenner uit Doornik, is gisteravond onverwacht overleden. Hij werd in zijn huis het slachtoffer van een hartfalen. De toegesnelde hulpdiensten konden hem niet meer redden.  

Duquennoy zat thuis in de zetel naast vriendin Sally Carnoy toen het noodlot toesloeg. Hij kwam uit voor WB Aqua Protect Veranclassic, een procontinentale ploeg. Duquennoy werd in 2016 prof bij Wallonie-Bruxelles-Group Protect, de voorloper van Veranclassic. De Henegouwer had nog een blanco erelijst bij de profs. Dit seizoen was zijn beste uitslag een tiende plaats in Dwars door West-Vlaanderen.

WB Aqua Protect Veranclassic bevestigt het overlijden vandaag via de sociale media. "We hebben vanmorgen het verschrikkelijke en ondraaglijke nieuws vernomen. Deze jongeman was de meest joviale, de meest zachtaardige, de meest open... Heel de ploeg biedt zijn oprechte medeleven aan bij zijn familie en naasten. Rust in vrede."

Ploegleider: "Woensdag ging alles nog prima"

"Woensdag reisden we nog samen terug vanuit Duitsland, waar het team deelnam aan de Münsterland Giro. Toen ging alles prima", vertelt een verslagen ploegleider Frédéric Amorison. "Dit is verschrikkelijk. Er werden geen abnormale zaken vastgesteld tijdens de testen bij aanvang van het nieuwe seizoen." Ook ploegmanager Chistophe Brandt reageert geëmotioneerd. "Jimmy en zijn vriendin waren naar tv aan het kijken, toen hij op een bepaald moment niet meer antwoordde. Hij bleek toen al overleden te zijn. Jimmy en Sally wouden samen nog een cruise maken. Daarover had hij vrijdag zelfs nog iets gepost op zijn Facebookpagina. Het was een jonge gast met veel talent. Een heel interessante mens - dat ook."

Triest toeval: gisteren kondige de Franse renner Tanguy Turgis op 20-jarige leeftijd aan dat hij het voor bekeken houdt als profrenner vanwege hartproblemen. Het onverwacht overlijden herinnert ons helaas aan dat van Michael Goolaerts of Daan Myngheer. Ook zij lieten het leven na een hartfalen. 

Ploeg start niet in Parijs-Tours

WB-Aqua Protect-Veranclassic zal ook niet deelnemen aan Parijs-Tours. "Onze voor Parijs-Tours geselecteerde renners - die allen in shock waren na het overlijden van hun ploegmakker - hebben beslist zondag niet deel te nemen aan Parijs-Tours", aldus het team op haar sociale mediakanalen.
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Ryelandt

  Rust zacht.

 • lily De de smet

  RIP. JIMMY ❤ veel sterkte aan de zijn vriendin en familie

 • geert ghillemijn

  heel veel sterke aan de familie en vrienden en aan alle personen die jimmy hebben gekend droevig om zo vroeg van ons weg te gaan

 • Jo Van Caenegem

  Je vraagt je af, hoe ouder je wordt, waarom jonge mensen onvrijwillig moeten gaan, je denkt aan 'onrechtvaardigheid', maar vergeet dat wat wij 'natuurlijke willekeur' noemen ook maar in ons hoofd bestaat. Het voelt wel harder aan nu, bij toen. Sterkte aan de familie.

 • Nino Brodelet

  De zoveelste jonge wielrenner met hartfalen !!! Hoe lang nog ?