Wielerbroers Izagirre komen zwaar ten val op brug tijdens cyclocross in Spanje, Gorka belandt vol met zijn aangezicht op muurtje

Gorka Izagirre belandde vol tegen het muurtje.
rv Gorka Izagirre belandde vol tegen het muurtje.

Lars Boom, Xandro Meurisse en Zdenek Stybar zijn niet de enige wegrenners die al graag eens veldritje meepikken tijdens de winter. Ook de Spaanse broers Gorka en Ion Izagirre ploeteren in het tussenseizoen soms door de modder om hun conditie verder op punt te stellen. Maar vandaag liep het voor de  stevig mis tijdens een veldrit in Ormaiztegi (Baskenland).

Gorka toonde zijn broer de weg, maar de nieuwe pion van Astana liet zich verrassen door de glibberige aanloop naar een betonnen brugje. De 31-jarige Spanjaard knalde keihard tegen het muurtje en hij ving vooral met zijn aangezicht de klap op. Ion zag het allemaal gebeuren, maar de val ontwijken lukte niet meer. De jongste van de twee broers begon te schuiven, maar voor hem viel het al bij al nog mee. Voor Gorka was de schade groter, al komt ook de start van zijn seizoen niet in gevaar. Zijn team Astana meldt dat de Spanjaard ‘slechts’ vier hechtingen aan zijn wekbrauwen heeft overgehouden aan de stevige smak. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.