Weyts: “Ik vrees voor de Ronde van Vlaanderen”

BELGA

Vlaams minister van Sport Ben Weyts vreest dat de Ronde van Vlaanderen, op 5 april, niet zal kunnen doorgaan. Dat zei hij vrijdag voor aanvang van de Vlaamse ministerraad. “We hebben gisteren zelf het initiatief genomen om grote en kleine manifestaties af te gelasten, en niet te wachten tot er een verbod zou komen”, zei Weyts vrijdag. Tot 3 april vindt er geen enkel sportevenement meer plaats. Maar de Ronde van Vlaanderen wordt twee dagen later gereden, op zondag 5 april. “Ik zie dat niet goed komen, de kans lijkt me klein dat het kan doorgaan”, aldus Weyts. “We evalueren natuurlijk voortdurend, maar ik denk dat organisator Flanders Classics zo snel mogelijk nood heeft aan duidelijkheid, en dat willen we hen zo snel mogelijk verschaffen.”
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joris Dierck

  De Vlaamse klassiekers zijn nu toch perfect op tv te brengen zeg: draad-, contact en virusloos en gratis op onze VRT. Als men onze Bourgondische bevolking zelfs kan verbieden om restaurants, cafés en optredens te bezoeken, zal de wielerfan wel zonder morren wegblijven van de kant van de weg en 'den arrivee' zeker?. Gaan onze brave maar ietwat naïeve beleidsmensen de financiële ramp van de organisatoren bij afschaffing helpen dragen - met tussenkomsten van meer dan 4000 euro..?

 • eduard janssens

  Gewoon de klassiekers één maand opschuiven en in Mei beginnen : de Giro word toch ook uitgesteld .

 • Dominique Van der Poorten

  Schuif al die klassiekers één maand op, vanaf begin mei. De ronde en de klassiekerenners zijn toch zo goed allemaal andere !

 • Emi De graeve

  ge moet niks vrezen Wuyts. De straten zullen nu tenminste proper blijven na het evenement. Er is met de sport teveel geld gemoeid. Brood en spelen om de massa zoet te houden.